3 harjoitteen tehokas selkätreeni

Vahvat selän lihakset ovat terveen selän lähtökohta. Selän lihaksia vahvistamalla ennaltaehkäiset tehokkaasti selkäkipuja, kun keskivartalon lihakset muodostavat selkärangan ympärille tukevan korsetin. Kymmenen minuutin päivittäisellä selkätreenillä voit saada jo merkittävää parannusta aikaan.

Selkätreeni

RYHTITREENI | Vain 10 minuutin selkätreenillä voit saada vahvat selkälihakset ja paremman ryhdin. Katso harjoitteet tai video täältä.

© iStock

SELKÄLIHASTREENI_FI SELKÄTREENI | Katso harjoitteet videoina

Videotreeni: Treenaa KUNTO PLUSsan opastuksella treenivideon kanssa

Vahvat selkälihakset ovat olennaisen tärkeä osa hyvin toimivaa kehoa. Ja kaikeksi onneksi selän treenaaminen on yksinkertaista. KUNTO PLUSsan sivuston treeniosiosta löytyvät treenivideot mm. selkälihasten treenaamiseen. Videotreeni onnistuu sekä kotona että reissun päällä tai ulkona.

TREENIVIDEOT TÄÄLTÄ

3 harjoitteen supertehokas selkätreeni

Selkäharjoite, ristikkäisnosto

Harjoite 1: Ristikkäisnosto

Harjoite vahvistaa koko selän lihaksia sekä selän kiertoa. Myös hartiat, pakarat ja takareidet joutuvat töihin.

Harjoite: Asetu alustalle nelinkontin kämmenet suoraan hartioiden alla ja polvet suoraan lantion alla. Pidä selkä suorana ja jännitä vatsa. Nosta oikea käsi suorana eteen ja suorista samanaikaisesti vasen jalka taakse. Venytä pituutta sekä jalalla että kädellä ja pidä niska suorana, jolloin pää on luontevasti selkärangan jatkeena. Pysy hetki yläasennossa ja laske raajat hallitusti alas. Toista vastakkaisen puolen kädellä ja jalalla.

Toistot: 12–15 toistoa molemmin puolin, 3 kierrosta, 30 sekunnin tauko kierrosten välissä.

Selkäharjoite, yläselän nosto

Harjoite 2: Yläselän nosto

Harjoite vahvistaa alaselkää ja pakaroita.

Harjoite: Asetu päinmakuulle alustalle jalat suorina ja kädet otsan alla tai suorina kylkien vieressä. Pidä katse kohti alustaa. Nosta ylävartalo rauhallisesti ylös. Voit kokeilla nostaa samalla myös jalkoja irti alustasta, mutta lopeta jalkojen nostaminen, jos tunnet kipua alaselässä. Pidä noston aikana niska suorana selkärangan jatkeena ja katse alustassa. Laske ylävartalo hallitusti alas.

Toistot: 12–15 toistoa, 3 kierrosta, 30 sekunnin tauko kierrosten välissä.

Selkäharjoite, hartiasilta

Harjoite 3: Hartiasilta

Harjoite vahvistaa alaselkää ja pakaroita. Myös alaselän liikkuvuus kehittyy.

Harjoite: Asetu alustalle selinmakuulle polvet koukussa kantapäät lähellä pakaroita. Kädet voivat olla suorina vartalon vieressä. Nosta lantio ylös niin, että keho on suorassa linjassa hartioista polviin. Pysy hetki yläasennossa ja laskeudu hallitusti alas.

Toistot: 12–15 toistoa, 3 kierrosta, 30 sekunnin tauko kierrosten välissä.

Tavoitteet todeksi yksinkertaisella ja mukavalla tavalla treenata

KUNTO PLUSsan treenitarjonnan avulla voit päästä tavoittelemiisi tuloksiin! Tilaajana käytössäsi ovat treenivideot, jotke tekevät treenaamisesta yksinkertaista ja selkeää.

  • Treeniohjelmasi kulkevat kätevästi mukana puhelimessa ja voit seurata ohjelmia videoina yhtä hyvin ulkona luonnossa kuin omassa olohuoneessa. Voit myös siirtää videot TV:n näytöltä katsottavaksi.
  • Valitset itse treenin kohteen ja keston, vaikka joka treenikerralla.
  • Valitset myös, millä tasolla haluat treenata ja voit treenata eri lihasryhmiä eri tasoilla.

KUNTO PLUSsan digitilauksella saat pääsyn kaikkiin sivuston treeniohjelmiin vain 8,95 eurolla kuussa!

Kokeile 2 viikkoa 0 eurolla

Haluatko treeniohjelmia mm. selkätreeniin? Täältä löydät videotreeniohjelmat: