Ajatteletko, että raskausaikana pitäisi vähentää treeniä ja käydä vähän kävelemässä ja mammajumpassa kerran viikossa?
Raskaus ja treeni sopivat hyvin yhteen, ja treeni raskausaikana on hyväksi sekä itselle että vauvalle. Treeni raskausaikana edistää terveyttä, pienentää ylipainon riskiä, ehkäisee kohonnutta verenpainetta sekä vähentää selkäkipuja, ummetusta, turvotusta ja väsymystä.
- Äidin liikunta on syntyvälle vauvalle hyväksi, koska se edistää vauvan terveyttä ja vähentää vauvan makrosomian (liian korkean syntymäpainon) riskiä.
Lihastreeniä ja joogaa raskausaikana
Jos olet tottumaton treenaamaan, aloita raskausajan liikunta pehmeästi ja vähitellen. Jos olet treenannut tähänkin asti, voit jatkaa raskautta edeltävällä tasollasi, mutta älä tavoittele uusia ennätyksiä juuri nyt. Virallinen suositus on 150 minuuttia liikuntaa viikossa.
Ja aivan kaikkia lajeja ei urheilijakaan voi jatkaa täysillä raskaana ollessaan, sillä putoamiset ja iskut ja potkut vatsaan eivät tee hyvää varsinkaan siinä vaiheessa, kun vatsa on kasvanut isoksi.
Pyysimme fysioterapeutti Elin Solheimia laatimaan treeniohjeman, joka sopii yhteen raskauden kanssa.
Olemme toteuttaneet odottaville äideille 2 + 2 kotitreenivideota: 2 lyhyttä ja 2 pitkää ohjelmaa vasta-alkajille ja harjaantuneille liikunnan harrastajille.
Ohjelmat tarjovat terveelliset ja turvalliset lihaskunto-ohjelmat kotikuntoiluun raskausaikana.
Myös 3 joogaohjelmaamme sopivat raskausaikaan. Kaikki raskausajan treeniohjelmat on koottu tälle sivulle.
Hyviä treenejä!
Kysymyksiä raskausajan treenistä
Paljonko raskaana ollessa saa nostaa? Saako raskaana juosta? Kuinka pitkälle raskautta saa harrastaa liikuntaa – ja helpottaako raskausajan treeni synnytystä? Lue fysioterapeutin vastaukset kysymyksiin raskaudesta ja treenistä.
FAQ – kysymyksiä ja vastauksia raskausajan treenistä