Harva raaka-aine maistuu yhtä hyvältä kuin pähkinät, sopii joka aterialle ja on vielä terveellistäkin. Tällä viikolla panostetaan pähkinöihin!
Pähkinöiden kovan kuoren alla piilee runsaasti kuitua, proteiinia, terveellistä rasvaa ja kivennäisaineita. Ne ovat hyväksi sydämelle, ruuansulatukselle ja hillitsevät elimistön matala-asteista tulehdusta.
Pähkinät ovat aivan ylivoimainen raaka-aine, ja niitä on päälle päätteeksi helppo lisätä kaikille aterioille ja vielä väliinkin.
Pähkinät ovat mainio välipala, niitä voi lisätä puuron ja hiutaleiden joukkoon, salaattiin, riisin, papujen ja herneiden joukkoon, perunamuusiin, rouhittuna leivitteeksi kalalle ja kanalle sekä pestoon ja kastikkeisiin.
Kokeile tämän viikon pähkinäisiä päivällisohjeita ja ihastu.
Pähkinät ovat päivällisruokien lisäksi erityisen hyviä myös leivonnaisissa ja muissa makeissa jutuissa.
Kokeile ihania brownieita täyteläisellä maapähkinävoikuorrutteella, jotka ovat tämän viikon bonusreseptinä – tai miltä kuulostaa itse tehty pähkinälevite aamiaispaahtoleivällä viikonloppuna?
Hyvää ruokahalua!
Viikon vinkki
Pähkinöitä terveellisesti
1. Kourallinen päivässä. Kourallisesta saa pähkinöiden terveyshyödyt, eikä määrä vielä rasita kaloritasapainoa. 2. Vaihtele lajeja. Eri pähkinöillä on erilaisia hyviä vaikutuksia, joten parhaan hyödyn saa, kun nauttii useampaa lajia. 3. Syö sellaisenaan. Käytä pähkinät sellaisenaan. Jos pähkinät on suolattu ja paahdettu öljyssä, kieritelty hunajassa, päällystetty suklaalla ja tomusokerilla, upotetu sokeriseen jogurttiin ja valkosuklaaseen tai muuta vastaavaa, pähkinät jäävät sivuosaan, ja epäterveelliset ja lihottavat kuorrutukset voittavat hyvät ominaisuudet.
KUNTO PLUSsan ateriaehdotukset tekevät arjen aterioista innostavampia
Saat joka viikko 5 seuraavien periaatteiden mukaan laadittua terveellistä päivällisreseptiä sekä bonusreseptin viikonvaihteeksi.