Pimeä vuodenaika ja pimeyden voimat ovat Halloweenina läsnä! Kurpitsalyhdyt irvistelevät pihoilla ja parvekkeilla, ja me tarjoilemme niiden sisuksia lautasilta.
Kurpitsassa on runsaasti A-vitamiinia sekä kuitua, jonka ansiosta se on täyttävää, vaikka siinä on vain 18 kcal/100 g.
Raaka-aineen omaa makua kurpitsasta on melko turha etsiä, joten mausta kurpitsa reippaasti esim. timjamilla, valkosipulilla, chilillä, salvialla ja rosmariinilla.
Ruokalistallemme kätkeytyy tällä viikolla kurpitsaa peräti neljään annoksista. Mutta ruokalista on silti mitä monipuolisin!
Maanantain buddhakulhossa on kurpitsaa, tiistain broileripyöryköiden taikinaan raastetaan myskikurpitsaa, ja torstaina tarjotaan mausteista kurpitsakeittoa.
Perjantain ateriana on tuhdisti maustettu avokadoburgeri. Mutta jos mieli tekee lisää kurpitsaa, voit valita vaikkapa kurpitsalasagnen, jossa jauhelihan, pinaatin ja ricottan maut täydentävät toisiaan.
Viikonlopun viettelyksessä kurpitsaa käytetään Amerikan malliin makeana, tällä kertaa vohveleissa, jotka tarjoillaan vaahterasiirapin, pähkinöiden ja suklaan kanssa. Ja kun vohveleita tarjoaa myös ystäville, kenenkään kalorisaldo ei kerry ylettömäksi.