Aloita lihakerroksesta. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota niitä öljyssä pari minuuttia. Lisää jauheliha ja ruskista kuumalla pannulla. Lisää pinaatti ja paista vielä minuutti.
Sekoita kurpitsakerroksen ainekset kulhossa. Sekoita ricotta ja muna toisessa kulhossa.
Voitele uunivuoka, levitä pohjalle jauhelihakerros, sitten lasagnelevyjä, kurpitsakerros ja lopuksi juustokerros. Toista.
Kypsennä uunissa 30 minuuttia.
Kurpitsasoseen valmistus:
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Halkaise kurpitsa ja poista siemenet.
Pane puolikkaat kuori ylöspäin uunivuokaan ja kypsennä noin 45 minuuttia, kunnes sisus on kypsää.
Jäähdytä, poista kuori ja soseuta malto sileäksi soseeksi.
Kaada sose ilmatiiviiseen astiaan ja säilytä viileässä käyttöön asti. Sose säilyy noin kolme päivää jääkaapissa, mutta sen voi myös pakastaa.
VINKKI Käytä mielellään pieniä kurpitsoita. Ne ovat suuria maukkaampia ja kiinteämpiä.