Kurpitsa­lasagne

60 minuuttia
437 kcal

Kurpitsan, pinaatin ja ricotan maut täydentävät toisiaan tässä italialaisen klassikon uudelleentulkinnassa. Buon appetito!

Kurpitsa-jauheliha­lasagne

KURPITSA­LASAGNE – Lasagne on sen verran suuritöinen ruoka, että sitä kannattaa tehdä kaksinkertainen annos ja pakastaa puolet.

© wichmann+bendtsen

Kurpitsa­lasagne

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • ¼ rkl oliiviöljyä
  • 100 g tuorelasagnelevyjä tai noin
  • 90 g kuivattuja

Jauhelihakerros:

  • ½ pieni sipuli
  • ¾ kynsi valkosipulinkynttä
  • ½ rkl oliiviöljyä
  • 125 g kevytjauhelihaa
  • 75 g lehtipinaattia

Kurpitsakerros:

  • 2½ dl kurpitsasosetta, ohje alla
  • ¼ tl muskottipähkinää
  • vähän tuoretta salviaa

Juustokerros:

  • 125 g ricottajuustoa
  • ½ muna

Kurpitsasose – 1 litra

  • ½ hokkaido- tai myskikurpitsa

Kurpitsalasagnen valmistus

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Aloita lihakerroksesta. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota niitä öljyssä pari minuuttia. Lisää jauheliha ja ruskista kuumalla pannulla. Lisää pinaatti ja paista vielä minuutti.
  • Sekoita kurpitsakerroksen ainekset kulhossa. Sekoita ricotta ja muna toisessa kulhossa.
  • Voitele uunivuoka, levitä pohjalle jauhelihakerros, sitten lasagnelevyjä, kurpitsakerros ja lopuksi juustokerros. Toista.
  • Kypsennä uunissa 30 minuuttia.

Kurpitsasoseen valmistus:

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Halkaise kurpitsa ja poista siemenet.
  • Pane puolikkaat kuori ylöspäin uunivuokaan ja kypsennä noin 45 minuuttia, kunnes sisus on kypsää.
  • Jäähdytä, poista kuori ja soseuta malto sileäksi soseeksi.
  • Kaada sose ilmatiiviiseen astiaan ja säilytä viileässä käyttöön asti. Sose säilyy noin kolme päivää jääkaapissa, mutta sen voi myös pakastaa.

VINKKI Käytä mielellään pieniä kurpitsoita. Ne ovat suuria maukkaampia ja kiinteämpiä.