Mausteinen broileri-linssi-kurpitsakeitto

30 minuuttia
255 kcal

Lämmittävä, täyteläinen keitto, joka houkuttelee jo lämpimällä värilläänkin.

Mausteinen broileri-linssi-kurpitsakeitto

OSAATKO KÄYTTÄÄ LINSSEJÄ? Linssit tekevät keitoista, salaateista ja padoista ruokaisia ja täyteläisiä. Keitä iso satsi kerralla ja pane pakkaseen käyttövalmiiksi kerta-annoksiksi.

Mausteinen broileri-linssi-kurpitsakeitto

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 hengelle

  • 1 broilerin rintafile
  • merisuolaa
  • 1 salottisipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 300 g hokkaido- tai myskikurpitsaa (paino kuorittuna)
  • ½ tl chilihiutaleita
  • 6 dl kasvislientä
  • 1 appelsiinin kuori ja mehu
  • 4 rkl punaisia linssejä
  • vähän korianteria

Lisäksi

  • 2 viipaletta täysjyväruisleipää

Valmistus

  • Keitä broilerin rintafilettä miedosti suolatussa vedessä 10 minuuttia. Paloittele.

  • Hienonna sipulit ja kuullota kattilan pohjalla oliiviöljyssä.

  • Kuutioi kurpitsa ja lisää kattilaan chilin kanssa. Sekoita hyvin. Lisää minuutin päästä kasvisliemi. Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia.

  • Lisää appelsiinin kuori ja mehu ja soseuta keitto.

  • Lisää linssit ja keitä ne kypsiksi. Lisää kanapalat. Kuumenna. Mausta suolalla ja pippurilla.

  • Koristele annokset korianterilla ja paahda lisäksi ruisleipää.