Itämaiset frikadellit tomaattikastikkeessa

30 minuuttia
564 kcal

Perinteiset lihapullat saavat uutta makua aasialaisesta makumaailmasta ja herkullisesta tomaattikastikkeesta. Lisukkeena toimii rapea suippokaalisalaatti. Kannattaa kokeilla! I

Lihapullia ja suippokaalisalaattia lautasella

LIHAPULLAT AASIALAISELLA TVISTILLÄ – tarjotaan tomaattikastikkeen ja suippokaalisalaatin kera.

© Skovdal Nordic ja wichmann+bendtsen

Itämaiset frikadellit tomaatissa

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 25 g kvinoaa, kuivapaino

Frikadellit

  • 400 g sika-nauta tai nautajauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 muna
  • 2 tl inkivääriraastetta
  • ¼ tl chilihiutaleita
  • ½ tl garam masalaa
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 4 rkl maitoa
  • 2 tl merisuolaa
  • mustapippuria

Tomaattikastike

  • 3 dl kasvislientä
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 2 dl kookosmaitoa
  • 40 g cashewpähkinöitä
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • chilihiutaleita
  • garam masalaa
  • tuoretta inkivääriä

Suippokaalisalaatti

  • ½ suippokaalia
  • 300 g brokkoliinia tai parsakaalia
  • lehtipersiljaa
  • 4 rkl cashewpähkinöitä

Vinegretti

  • ½ rkl dijoninsinappia
  • ¼ dl valkoviinietikkaa
  • merisuolaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • mustapippuria

Valmistus

  • Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Hienonna sipuli ja murskaa valkosipuli. Sekoita frikadellimassa.
  • Kiehauta vettä kattilassa. Muotoile massasta 8 pyörykkää, laske ne varovasti veteen ja kypsennä juuri ja juuri kiehuvassa vedessä 10–12 minuuttia.
  • Kiehauta kasvisliemi, tomaattimurska, kookosmaito ja cashewpähkinät. Anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia. Soseuta ja keitä kokoon paksuksi kastikkeeksi. Mausta suolalla, pippurilla, garam masalalla ja inkivääriraasteella.
  • Sekoita vinegretti. Suikaloi suippokaali ja brokkoliini ja silppua persilja. Sekoita kvinoa kasvisten joukkoon ja mausta 2 ruokalusikallisella vinegrettiä.
  • Paahda cashewpähkinät kuivalla, kuumalla pannulla, rouhi ja ripottele salaattiin.
  • Kääntele lämpimät frikadellit varovasti kuuman kastikkeen joukkoon juuri ennen tarjoilua. Jaa lautasille ja tarjoa salaatin kanssa.

VINKKI! Vähemmän mausteisen version frikadelleista saat, kun jätät inkiväärin ja garam masalan pois pyörykkäohjeesta.