Itämaiset frikadellit tomaattikastikkeessa

Perinteiset lihapullat saavat uutta makua aasialaisesta makumaailmasta ja herkullisesta tomaattikastikkeesta. Lisukkeena toimii rapea suippokaalisalaatti. Kannattaa kokeilla! I

Lihapullia ja suippokaalisalaattia lautasella

LIHAPULLAT AASIALAISELLA TVISTILLÄ – tarjotaan tomaattikastikkeen ja suippokaalisalaatin kera.

© Skovdal Nordic ja wichmann+bendtsen

Itämaiset frikadellit tomaatissa

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 25 g kvinoaa, kuivapaino

Frikadellit

  • 400 g sika-nauta tai nautajauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 muna
  • 2 tl inkivääriraastetta
  • ¼ tl chilihiutaleita
  • ½ tl garam masalaa
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 4 rkl maitoa
  • 2 tl merisuolaa
  • mustapippuria

Tomaattikastike

  • 3 dl kasvislientä
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 2 dl kookosmaitoa
  • 40 g cashewpähkinöitä
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • chilihiutaleita
  • garam masalaa
  • tuoretta inkivääriä

Suippokaalisalaatti

  • ½ suippokaalia
  • 300 g brokkoliinia tai parsakaalia
  • lehtipersiljaa
  • 4 rkl cashewpähkinöitä

Vinegretti

  • ½ rkl dijoninsinappia
  • ¼ dl valkoviinietikkaa
  • merisuolaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • mustapippuria

Valmistus

  • Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Hienonna sipuli ja murskaa valkosipuli. Sekoita frikadellimassa.
  • Kiehauta vettä kattilassa. Muotoile massasta 8 pyörykkää, laske ne varovasti veteen ja kypsennä juuri ja juuri kiehuvassa vedessä 10–12 minuuttia.
  • Kiehauta kasvisliemi, tomaattimurska, kookosmaito ja cashewpähkinät. Anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia. Soseuta ja keitä kokoon paksuksi kastikkeeksi. Mausta suolalla, pippurilla, garam masalalla ja inkivääriraasteella.
  • Sekoita vinegretti. Suikaloi suippokaali ja brokkoliini ja silppua persilja. Sekoita kvinoa kasvisten joukkoon ja mausta 2 ruokalusikallisella vinegrettiä.
  • Paahda cashewpähkinät kuivalla, kuumalla pannulla, rouhi ja ripottele salaattiin.
  • Kääntele lämpimät frikadellit varovasti kuuman kastikkeen joukkoon juuri ennen tarjoilua. Jaa lautasille ja tarjoa salaatin kanssa.

VINKKI! Vähemmän mausteisen version frikadelleista saat, kun jätät inkiväärin ja garam masalan pois pyörykkäohjeesta.


Newsletter background