Porkkana-tomaattikeitto

30 minuuttia
584 kcal

Porkkanaa voi hyödyntää myös maukkaan keiton raaka-aineena. Kokeile värikästä ja herkullista porkkana-tomaattikeittoa, johon punainen riisi tuo lisää ruokaisuutta ja ranskankerma ihanan samettisen säväyksen.

Porkkana-tomaattikeitto

Porkkana-tomaattikeitto

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 dl punaista riisiä tai täysjyväriisiä/-bulguria/rikottuja ohrasuurimoita
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 porkkanaa
  • 6 dl kana- tai kasvislientä
  • 10 pientä tomaattia tai 1 tlk tomaattimurskaa
  • 1 tlk tomaattipyrettä
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • ½ tl chilihiutaleita
  • 1 kourallista tuoretta persiljaa
  • 1 kourallista tuoretta minttua
  • 50 g maapähkinöitä
  • 2 rkl makeaa chilikastiketta
  • 4 rkl kevytranskankermaa

Valmistus

  • Keitä punainen riisi pakkauksen ohjeen mukaan, valuta siivilässä ja anna jäähtyä.
  • Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota oliiviöljyssä kattilassa.
  • Paloittele porkkanat, kääntele kattilassa pari minuuttia, lisää kana- tai kasvisliemi ja kiehauta.
  • Lisää tomaatit ja tomaattipyre ja anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Soseuta ja mausta keitto suolalla pippurilla ja chilihiutaleilla.
  • Hienonna persilja ja minttu.
  • Paahda pähkinät pannulla, lisää makea chilikastike ja kiehauta.
  • Jaa keitto lautasille, lisää riisi ja pähkinät. Koristele ranskankermalla, persiljalla ja mintulla.

VINKKI! Kypsää riisiä voi pakastaa annospusseissa ja käyttää tarpeen mukaan tuomaan keittoihin ruokaisuutta.