Meksikolainen papukeitto

30 minuuttia
477 kcal

Unohda laihat ja mauttomat keitot ja kokeile tätä täyteläistä ja herkullista soppaa! Meksikolainen papukeitto lämmittää ja pitää kylläisenä pitkään.

Meksikolainen papukeitto

HERKULLINEN JA LÄMMITTÄVÄ KEITTO – johon voi lisätä vaikka cheddar-raastetta tai avokadokuutioita lisämakua tuomaan.

© wichmann+bendtsen

Meksikolainen papukeitto

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • ½ isoa sipulia
  • ½ rkl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynttä
  • ½ jalapenochiliä
  • ¼ rkl paprikaa
  • ¼ tl chilihiutaleita
  • ¼ rkl juustokuminaa
  • 2 dl kasvislientä
  • ½ tlk tomaattimurskaa
  • 100 g salsakastiketta tölkistä
  • 100 g maissia
  • ½ rkl vaaleaa hunajaa
  • ½ tlk mustia papuja
  • ½ tlk kidneypapuja
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • ½ dl ruokakermaa

Lisäksi

  • tuoretta korianteria
  • 50 g nachoja

Valmistus

  • Hienonna sipuli ja kuullota kattilassa oliiviöljyssä. Lisää hienonnettu valkosipuli, viipaloidut jalapenot ja mausteet. Sekoittele pari minuuttia.
  • Lisää muut ainekset, paitsi ruokakerma, ja anna kiehua hiljalleen 20 minuuttia.
  • Lisää ruokakerma nyt syötävään osaan ja kiehauta.
  • Ripottele keittoannoksiin korianteria ja tarjoa lisäksi nachoja.

VINKKI! Ota pakastettava annos sivuun ennen kerman lisäämistä ja lisää kerma vasta lämmittäessä.

VINKKI! Juustoraaste ja avokadokuutiot sopivat keiton viimeistelyyn.