NettitreeniRuokalistaReittisuunnitteluReseptit
Etsi
Oma sivu
Kirjaudu
    NettitreeniRuokalistaReittisuunnitteluReseptit
Sulje
Kirjaudu
Etusivulle
    • KUNTO PLUSsan reittisuunnittelu
    • Laadi reitti
    • Omat reitit
    • TREENI
    • Treeniohjelmat
    • Nettitreeni
    • Pikatreeni
    • Harjoitteet
    • Voimaharjoittelu
    • Jooga
    • Urheiluvammat
    • Treenivaatteet ja -varusteet
    • Cooperin testi – kuntotesti
    • Juoksu
    • Kävely
    • Juoksuohjelmat
    • 5 km
    • 10 km
    • Puolimaraton
    • Maraton
    • Intervallijuoksu
    • RESEPTIT
    • Ruokaohjeet
    • Päivällinen
    • Lounas
    • Aamiainen
    • Leipä ja sämpylät
    • Salaatti
    • Leivonnaiset
    • Letut ja lettutaikina
    • Jälkiruoka
    • Terveelliset välipalat
    • Smoothiet
    • Mehut
    • Kasvisruoka
    • Muunna grammat desilitroiksi
    • TERVEELLISTÄ RUOKAA
    • Ravitsemusneuvoja
    • Treeni ja ravinto
    • Terveellisiä elintarvikkeita
    • LAIHDUTUS
    • Painonhallinta
    • KUNTO PLUS Ruokavalio
    • Laihdutusvinkit
    • Litteä vatsa
    • Energiankulutus
    • Painoindeksilaskuri
    • Kalorilaskuri
    • Laske kulutuksesi
    • TERVEYS
    • Ennaltaehkäisy
    • Sydän
    • Syöpä
    • Stressi
    • Uni
    • Hyvinvoiva vatsa
    • Psykologia
    • Seksi
    • Meditaatio
    • Kauneus ja hyvinvointi
  • Tilaa lehti
  • Etukauppa tilaajille
  • Mikä on KUNTO PLUS?
  • Tutustu lehteen
  • Asiakaspalvelu
  • Omat tiedot
  • Tallennetut artikkelit
  • Kirjaudu ulos
Terveellisiä reseptejä
Ruokaohjeet
Viikon ruo...

Viikon ruokalista

Lohisalaatti
Viikko 31

Välimerellisiin tunnelmiin kotikeittiössä

Välimerellinen ruokavalio on tutkimusten mukaan maailman terveellisin. Siitä kannattaa nauttia, vaikkei koskaan olisi Välimerta nähnytkään.

Aidossa ympäristössä ja lomalla ruoka maistuu ylittämättömän herkulliselta, mutta kotoisillakin leveysasteilla voi tehdä kiertomatkan Välimeren makumaisemissa kuin luksusristeilyllä konsanaan.

Kalaa, äyriäisiä, oliiviöljyä, valkosipulia, pähkinöitä ja siemeniä sekä runsaasti kasviksia – siinä Välimeren ruokavalion sydän- ja verisuonielimistölle ystävälliset kulmakivet.

Viikon ruokalista on täynnään Välimeren ympäristön herkkuja ja raaka-aineita, kuten oliiviöljyä ja valkosipulia ja tuoreita kasviksia. Ruokalistalla on muun muassa kreikkalaisia lihapyöryköitä, espanjalaista munakasta ja äyriäispaellaa.

Hyvää ruokahalua!

Maanantai
Keftedes - kreikkalaiset yrttilihapyörykät, lohkoperunoita ja kreikkalaista salaattia
Päivällinen

Keftedes - kreikkalaiset yrttilihapyörykät, lohkoperunoita ja kreikkalaista salaattia

Perinteiset lihapyörykät mutta hieman mausteisempina kreikkalaisen salaatin kera. Kokeile ja ihastu!

549 kcal
30 minuuttia
Tiistai
Munakasta lautasella
Päivällinen

Paprika-oliivimunakas

Kokeile meksikolaisen keittiön inspiroimaa herkullista munakasta, joka valmistuu vartissa.

390 kcal
15 minuuttia
Keskiviikko
Lautasella salaatti, jossa on lohta, avokadoa, tomaattia, punasipulia, kurkkua, oliiveja ja fetaa
Päivällinen

Välimerellinen savulohisalaatti

Kokeile ihmeessä tätä helppoa herkullista savulohisalaattia, joka on vieläpä ilo silmälle! Aurinkoinen ja kesäinen maku – kaikkina vuodenaikoina.

425 kcal
20 minuuttia
Torstai
Broileria, kasviksia ja mustikkachutneyta lautasella
Päivällinen

Broileria ja mustikkachutneyta

Mustikka tuo uutta vaihtelua lisuketarjontaan! Kokeile mustikkachutneyta väriksi ja mauksi arjen broilerinfileen kylkeen grillikasvisten kaveriksi.

250 kcal
30 minuuttia
Perjantai
Päivällinen

Herkullinen äyriäispaella

Kokeile herkullista äyriäispaellaa päivälliseksi espanjalaisen keittiön tapaan. Tämä vie kielen mennessään!

554 kcal
30 minuuttia
Viikonlopun iloksi
Artisokkahummus
Terveelliset välipalat

Artisokkahummus

Valmista erilaista hummusta artisokansydämistä, valkoisista pavuista ja saksanpähkinöistä.

108 kcal
15 minuuttia
Oliiviöljyä ja oliiveja

Viikon vinkki

7 välimerellistä vaihtokauppaa terveyden hyväksi

  1. Käytä levitteiden sijasta leivällä oliiviöljyä.
  2. Käytä paksujen salaatinkastikkeiden sijasta vinegrettiä.
  3. Vaihda kermaviilikastikkeet tsatsikiin, hummukseen tai pestoon.
  4. Vaihda paahdettu pekoni pähkinöihin, siemeniin, avokadoon tai oliiveihin.
  5. Käytä enemmän kasviksia ruuissa ja lisukkeena riisin ja pastan sijasta.
  6. Syö enemmän kalaa ja äyriäisiä sekä herneitä, papuja ja linssejä – ja tingi lihansyönnistä.
  7. Vaihda jäätelöt ja makeat piirakat marjoihin, meloniin ja hedelmiin.

Lähde: Tanskan sydänyhdistys

Foodplan concepts background

KUNTO PLUSsan ateriaehdotukset tekevät arjen aterioista innostavampia

Saat joka viikko 5 seuraavien periaatteiden mukaan laadittua terveellistä päivällisreseptiä sekä bonusreseptin viikonvaihteeksi.

Enintään 30 min valmistusaika
Enintään 650 kcal /ateria
Kalaa tai äyriäisiä 1 x viikko
Kasvisruokaa 1 x viikko
Terveellisiä aineksia
Näytä enemmän
    Kustantaja
    • Bonnier Publications International AS
    • Postboks 543
    • 1411 Kolbotn, Norge
    • Org. 977041066
    • Asiakaspalvelu
    • Puhelin: 0203 34433
    • +358 (0) 203 34433
    Seuraa meitä
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Uutiskirje
    Tietoa KUNTO PLUSsasta
    • Tilaa KUNTO PLUS
    • KUNTO PLUS app
    • Etukauppa tilaajille
    • Tietoa KUNTO PLUSsasta
    • FAQ
    • Wype – digilehdet
    • Ilmoita KUNTO PLUS
    • Yhteystiedot
    Ehdot ja käytännöt
    • Evästepolitiikka
    • Tietosuojalauseke
    • Käyttöehdot