Munakasta lautasella
© wichmann+bendtsen

Paprika-oliivimunakas

Kokeile meksikolaisen keittiön inspiroimaa herkullista munakasta, joka valmistuu vartissa.

tiistai 17. lokakuuta 2017 teksti B. Frederiksen ja A. Larsen

Paprika-oliivimunakas

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 5 minuuttia

Valmistusaika: 10 minuuttia

Aika yhteensä: 15 minuuttia

AINEKSET

1 pieni sipuli

2 valkosipulinkynttä

1 punainen paprika

6 rkl persiljasilppua

15 kivellistä, mustaa oliivia

2 tl neitsytoliiviöljyä

6 munaa

merisuolaa

pippuria myllystä

n. 10 g parmesaaniraastetta

Valmistus

  •  Viipaloi sipuli ja valkosipulinkynnet. Suikaloi paprika.
  • Hienonna persilja ja valuta oliivit.
  • Paista sipuleita oliiviöljyssä minuutin ajan. Lisää paprika ja kuullota. Lisää persilja.
  • Vatkaa kananmunien rakenne rikki haarukalla ja kaada munamassa pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Paista, kunnes munakas on hyytynyt ja pohja kauniin kullanruskea. Käännä munakas kannen avulla. Paista toinen puoli. Koristele oliiveilla ja parmesaaniraasteella.

Ravintosisältö/annos

Energiaa: 390 kcal

Proteiinia: 25,8 g

Rasvaa: 27,5 g

Hiilihydraattia: 2,1 g

Kuitua: 2,7 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein teet ruokaa itse?

KUNTO PLUS suosittelee