Kreikkalainen broilerigyros ja pitaleipää

30 minuuttia
479 kcal

Terveellinen, vähäkalorinen resepti, jossa on runsaasti täyttävää proteiinia ja aito Kreikan maku.

gyros

GYROS – Kreikassa pitaleivän sisään tulee usein ranskalaisia, mutta tässä versiossa leipä on täytetty raikkailla vihanneksilla.

© wichmann+bendtsen

Kreikkalainen broilerigyros ja pitaleipää

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 200 g broilerin rintafileetä
  • 2 pitaleipää
  • ¼ annosta tsatsikia
  • ¼ kurkkua
  • ¼ punasipulia
  • ½ paprika
  • 50 g salaattia
  • 100 g kirsikkatomaatteja
  • Mustapippuria, vasta rouhittua

Marinadi:

  • 1 valkosipulin kynttä
  • 1 rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
  • ½ rkl tomaattipyreetä
  • ¾ tl jauhettua juustokuminaa
  • ¼ tl chilihiutaleita
  • ½ tl merisuolahiutaleita
  • ¼ tl timjamia
  • ¼ tl rosmariinia

Valmistus

  • Leikkaa broilerinliha ohuehkoiksi suikaleiksi.
  • Murskaa valkosipulit ja sekoita kaikki marinadin ainekset. Kääntele broilerisuikaleet marinadissa.
  • Paista lihat kuumalla pannulla läpikypsäksi.
  • Lämmitä pitaleivät, täytä broilerisuikaleilla, tsatsikilla ja pilkotuilla vihanneksilla ja mausta.

VINKKI: Jos on aikaa, anna kanan maustua marinadissa ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa muutama tunti (tai yön yli) ennen kypsentämistä.

VINKKI: käyttää myös myös suikaloitua lampaan- tai naudanlihaa tai kassleria.

VINKKI: Marinoidut punasipulit sopivat loistavasti tähän ruokaan. Resepti löytyy täältä.