Falafel-pita, kasviksia ja minttukastiketta

30 minuuttia
571 kcal

Tässä tulee KUNTO PLUSSAN terveellinen versio herkullisista falafeleistä, jotka tarjoillaan pitaleivän syleilyssä maukkaiden kasvisten ja raikkaan minttukastikkeen seurassa.

Falafel-pita, kasviksia ja minttukastiketta

KOKEILE TERVEELLISIÄ JA HERKULLISIA FALAFELEJÄ – tässä versiossa ne tarjoillaan pitaleivän sisällä kasvisten ja minttukastikkeen kera!

© wichmann+bendtsen

Falafel-pita, kasviksia ja minttukastiketta

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 suurta täysjyväpitaleipää

Falafelit, 6 kpl

  • 1 tlk kikherneitä
  • 1 nippu persiljaa
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 rkl jauhettua juustokuminaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • merisuolaa
  • ekstraneitsytoliiviöljyä voiteluun

Minttukastike

  • 1 kourallinen tuoretta minttua
  • 2 dl rahkaa tai skyriä
  • 1 tl hunajaa
  • merisuolaa

Kasviksia maun mukaan, esimerkiksi

  • 4 porkkanaa
  • 4 retiisiä
  • 2 paksoita (pinaattikiinankaali)
  • 4 parsakaalin kukintoa
  • 4 salaatinlehteä
  • 2 mintunoksaa

Valmistus

  • Pane kaikki falafel-ainekset monitoimikoneeseen öljyä lukuun ottamatta. Muotoile massasta 6 falafeliä ja pane ne leivinpaperilla vuoratulle pellille. Voitele falafelit öljyllä ja paista uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita.
  • Hienonna minttu ja sekoita kastikeainekset. Tarkista maku.
  • Paloittele kasvikset.
  • Lämmitä pitaleipä ja halkaise se. Voitele sisäpintaa minttukastikkeella ja täytä pitä falafeleillä ja kasviksilla.