Itse tehty pitaleipä

50 minuuttia
385 kcal

Tee terveellisestä pikaruoasta entistä herkullisempaa ja leivo pitaleivät itse KUNTO PLUSsan reseptillä – tuoreus kruunaa aterian!

Pitaleipä

ITSE TEHTY LEIPÄ – tekee kaikesta vähän parempaa!

© wichmann+bendtsen

Itse tehty pitaleipä

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 palaa

  • 1 muna
  • ¾ dl vettä
  • ¼ dl maitoa
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl hunajaa
  • 12 g hiivaa
  • ripaus suolaa
  • 150 g täysjyvävehnäjauhoa

Valmistus

  • Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää vesi, maito, öljy ja hunaja ja murenna sekaan hiiva.
  • Lisää vehnäjauho vähitellen joukkoon ja viimeisenä suola.
  • Vaivaa taikina perusteellisesti ja anna sen kohota peitettynä huoneenlämmössä 30 minuuttia. Pane uuni lämpenemään 250 asteeseen.
  • Muotoile taikinasta pitäleipiä ja paista niitä noin 8 – 10 minuuttia.
  • Anna leipien jäähtyä ritilällä.

Newsletter background