Terveellisiä reseptejä Leipä ja sämpylät Itse tehty... Itse tehty pitaleipä 50 minuuttia 385 kcal Tee terveellisestä pikaruoasta entistä herkullisempaa ja leivo pitaleivät itse KUNTO PLUSsan reseptillä – tuoreus kruunaa aterian! Teksti: Augusta Sørensen 3. marraskuuta 2021 ITSE TEHTY LEIPÄ – tekee kaikesta vähän parempaa! © wichmann+bendtsen Itse tehty pitaleipä Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 palaa 1 muna ¾ dl vettä ¼ dl maitoa 1 rkl öljyä 1 tl hunajaa 12 g hiivaa ripaus suolaa 150 g täysjyvävehnäjauhoa Valmistus Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää vesi, maito, öljy ja hunaja ja murenna sekaan hiiva. Lisää vehnäjauho vähitellen joukkoon ja viimeisenä suola. Vaivaa taikina perusteellisesti ja anna sen kohota peitettynä huoneenlämmössä 30 minuuttia. Pane uuni lämpenemään 250 asteeseen. Muotoile taikinasta pitäleipiä ja paista niitä noin 8 – 10 minuuttia. Anna leipien jäähtyä ritilällä.