Marc laihtui viherpuuron avulla

Marc päätti puolisoineen kokeilla viherpuuroa kuukauden ajan laihdutuksen ja terveellisempien elämäntapojen tukena. Mutta se ei jäänyt yhteen kuukauteen!

Marc järven rannalla Norjassa

JOPA KESÄLOMALLE NORJAAN Marc puolisoineen otti mukaan blenderin viherpuuron valmistusta varten.

© Privatfoto

37-vuotias Marc meni lääkäriin joulukuussa 2024. Hän oli tyytymätön painoonsa ja halusi laihtua.

”Lääkäri ehdotti, että voisin aloittaa Wegovyn pieninä annoksina. Suostuin, mutta halusin myös yhdistää lääkityksen terveellisempään elämäntapaan”, hän kertoo.

Lue myös: Maya laihtui 9,3 kiloa 6 viikossa: ”Se oli yllättävän helppoa”

Uusi, terveellisempi elämäntapa tarkoitti enemmän liikuntaa ja paljon enemmän kasviksia. Marc alkoi puolisoineen muun muassa syödä aamiaiseksi viherpuuroa.

”Se kuulosti hyvältä tavalta aloittaa päivä”, Marc kertoo.

He sopivat yhdessä, että kokeilisivat viherpuuroa ensin kuukauden ajan.

Kokeile tätä: Professorin viherpuuro – täydellinen aloitus päivälle

Nyt on kulunut yhdeksän kuukautta, ja molemmat ovat niin tyytyväisiä vihreään aamupalaansa, että he jopa ottivat blenderin mukaansa kesälomalle Norjaan.

Ei pelkästään painonpudotusta

Yhdeksän kuukautta sitten Marc istui lääkärin vastaanotolla, ja nyt hän on peräti 12 kiloa kevyempi.

Wegovy on tietenkin ollut iso apu laihdutuksessa, mutta Marc on myös vakuuttunut siitä, että terveellisempi ruokavalio, kuten viherpuuro, on merkinnyt paljon.

Marc syö puuroa aina aamulla ja on huomannut muun muassa, että se pitää hänen verensokerinsa vakaana, mikä vähentää makeanhimoa.

”Huomaan selvästi, että verensokerini on tasaisempi työpäivän aikana – minulla on vähemmän nälkä eikä tarvetta napostella”, Marc selittää.

Aiemmin hän ei yleensä syönyt aamiaista, ja jos joskus söikin, yleensä esimerkiksi juustovoileivän.

Energiavaje saattoi näkyä esimerkiksi ”totaalisena väsähtämisenä” päivän mittaan.

”Olemme kumpikin huomanneet saavamme puurosta todella hyvin energiaa. Sen ansiosta jaksan nykyään myös paremmin treenata”, kertoo Marc, joka käy ryhmäliikuntatunneilla useita kertoja viikossa.

Valmistuu näppärästi illalla

Marcilla ja hänen puolisolleen on ollut tärkeää, että puuron valmistaminen ei ole liian työlästä ja aikaa vievää.

Yleensä he valmistavatkin sitä kerralla enemmän pariksi päiväksi.

”Valmistamme illalla kerralla kahden päivän annokset. Aamulla voi sitten vain napata puuron mukaan töihin lähtiessä”, Marc sanoo.

Aluksi he valmistivat kolmen päivän annoksen kerralla, mutta kolmantena päivänä puuro ei enää ollutkaan niin hyvää. Se säilyy kuitenkin hyvin jääkaapissa pari päivää.

He käyttävät aina tuoreita raaka-aineita ja yleensä luomua. Resepti mukailee professori Oluf Borbyen alkuperäistä reseptiä mutta pienin muutoksin.

”Sitruunamehun sijaan käytämme greippimehua. Lisäksi puuroon tulee parsakaalia, pinaattia, kurkumaa tai inkivääriä, merilevää, banaania, viinirypäleitä, kuorittuja hampunsiemeniä, minttu-limettiteetä, porkkanaa sekä avokadoöljyä tuoreen avokadon sijaan”, Marc luettelee.

Hän toivoo voivansa pian sanoa hyvästit Wegovylle, mutta viherpuuroa hän aikoo syödä vielä pitkään.

”Kun saavutan tavoitepainoni, aion lopettaa lääkityksen, mutta viherpuurosta en luovu”, Marc vakuuttaa.