Kookosjauho
Kookosjauho

Kookosjauho on luonnostaan gluteenitonta.

Kookosjauho

Kookosjauhossa on vain vähän hiilihydraattia, ja lisäksi se on luonnostaan gluteenitonta.

tiistai 6. lokakuuta 2015 teksti KUNTO PLUS

Kokeilisiko kookosjauhoa?

Kookosjauhoa ei voi sanoa vähäenergiaiseksi, sillä se sisältää noin 50 prosenttia rasvaa. Jauho on kuitenkin luontaisesti gluteenitonta, joten sitä voi käyttää gluteenittomassa leivonnassa tai tuomassa makulisää tavalliseen leivontaan.

Käyttö

Kookosjauho sopii karppaajille, koska se sisältää vain vähän hiilihydraatteja. Lisää jauhoa puuroon, gluteenittomiin leivonnaisiin ja sämpylöihin tai aamiaismurojen joukkoon.

Kookosjauhoa voi freesata kiehuvalla vedellä ja antamalla veden imeytyä jauhoihin parin tunnin ajan.

Tavallisessa leivonnassa voit korvata noin 30 prosenttia jauhosta kookosjauholla, mutta lisää samalla taikinaan nestettä. Kookosjauho on erittäin hyvin säilyvää, koska erityisen rasvakoostumuksensa ansiosta se ei härskiinny helposti.

Kookosjauhon valmistus

Uunissa kuivatusta kypsästä kookosmassasta on mehu puristettu pois ja massa on jauhettu.

Tarkkana kaupassa

Varmista, ettet osta vahingossa kookoskuitujauhoa, koska se ei ole sama asia. Kookosjauhoa saa hyvinvarustetuista elintarvikeliikkeistä ja luontaistuotekaupoista.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee