Kookosjauho
Kookosjauhossa on vain vähän hiilihydraattia, ja lisäksi se on luonnostaan gluteenitonta.
Kookosjauhossa on vain vähän hiilihydraattia, ja lisäksi se on luonnostaan gluteenitonta.
Kookosjauhoa ei voi sanoa vähäenergiaiseksi, sillä se sisältää noin 50 prosenttia rasvaa. Jauho on kuitenkin luontaisesti gluteenitonta, joten sitä voi käyttää gluteenittomassa leivonnassa tai tuomassa makulisää tavalliseen leivontaan.
Kookosjauho sopii karppaajille, koska se sisältää vain vähän hiilihydraatteja. Lisää jauhoa puuroon, gluteenittomiin leivonnaisiin ja sämpylöihin tai aamiaismurojen joukkoon.
Kookosjauhoa voi freesata kiehuvalla vedellä ja antamalla veden imeytyä jauhoihin parin tunnin ajan.
Tavallisessa leivonnassa voit korvata noin 30 prosenttia jauhosta kookosjauholla, mutta lisää samalla taikinaan nestettä. Kookosjauho on erittäin hyvin säilyvää, koska erityisen rasvakoostumuksensa ansiosta se ei härskiinny helposti.
Uunissa kuivatusta kypsästä kookosmassasta on mehu puristettu pois ja massa on jauhettu.
Varmista, ettet osta vahingossa kookoskuitujauhoa, koska se ei ole sama asia. Kookosjauhoa saa hyvinvarustetuista elintarvikeliikkeistä ja luontaistuotekaupoista.