Kookossokeria
Kookossokeria

Kookossokeri

Kookossokerissa on yhtä paljon energiaa kuin tavallisessa sokerissa, mutta sen glykeeminen indeksi on huomattavasti alhaisempi.

tiistai 6. lokakuuta 2015 teksti KUNTO PLUS

Miten kookossokeri eroaa tavallisesta?

Kookossokerissa on yhtä paljon kaloreita kuin tavallisessa sokerissa, mutta kookossokerin glykeeminen indeksi on matalampi kuin tavallisen sokerin - vain 35, kun esimerkiksi hunajan indeksi on 68.
Tämän ansiosta verensokerisi ei kohoa äkkinäisesti pilviin, kun nautit kookossokeria. Diabeetikoiden on tärkeä tietää jonkin raaka-aineen vaikutuksesta verensokeriin, mutta ei-diabeetikoiden ei siitä tarvitse juurikaan huolehtia, sillä elimistö tasaa itse verensokerin.

Lisäksi kookossokeri sisältää myös jonkin verran kivennäisaineita kuten kaliumia, magnesiumia ja rautaa.


Maku ja käyttö

Kookossokeri maistuu hieman karamellimaiselta tavalliseen sokeriin verrattuna. Voit käyttää sitä kuten tavallista sokeria esimerkiksi leivonnaisissa, jälkiruuissa ja makeisissa.

Miten kookossokeria tehdään?

Kookossokeria saadaan, kun kookospalmun kukinnoista valutetaan nektaria, joka keitetään sokeriksi.

Tarkkana kaupassa

Kookossokeria eli kookospalmusokeria saa verkkokaupoista ja luontaistuotekaupoista. Kannattaa vertailla hintoja.

Hox! Palmusokeri ei ole kookossokeria. Palmusokeri saadaan sokeripalmusta.


LUE MYÖS: Kombutsa on trendikästä, mutta onko se myös terveellistä?

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee