Nyrkkisääntö hiilihydraattien valintaan: mitä kuitupitoisempi, sitä parempi! Tarkempi tapa on valita ruoka-aineet niiden GI:n mukaan.

Maailman paras laihdutuskuuri: GI-taulukko

Suosi ruoka-aineita, jotka pitävät verensokerin vakaana. Lataa elintarvikkeiden verensokerivaikutuksen eli glykeemisen indeksin kertova GI-taulukko täältä.

tiistai 6. joulukuuta 2011 teksti KUNTO PLUS

Tarjoamme KUNTO PLUSsan lukijoille Christian Bitzin ja Arne Astrupin kirjan "Verdens bedste kur" (Maailman paras laihdutuskuuri) GI-taulukon:

Mikä GI?

GI tulee sanoista glykeeminen indeksi ja tarkoittaa ruuan vaikutusta verensokeriin.

Jos ruoka-aineen GI on matala, se täyttää paremmin ja nostaa verensokerin tasoa hitaammin ja matalammalle kuin sellaiset hiilihydraattipitoiset ruoka-aineet, joiden GI on korkea.

Ruoka-aineet, joiden GI on korkea (yli 70), kuten vaalea leipä, riisi, peruna ja makeat leivonnaiset, nostavat verensokerin nopeasti korkealle.

Ruoka-aineet, joiden GI on matala (alle 55), kuten täysjyväleipä, pavut ja kuitupitoiset kasvikset, nostavat verensokeria vain vähän, hitaasti ja tasaisesti.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee