Paljonko on vähän hiilihydraattia?

KUNTO PLUS opastaa, paljonko low-carb-dieeteillä voi syödä hiilihydraattia.

MADVARER-VJR0PDCXQLC3A5ZBNEMSXQ-6VJWKZD-3 Paljonko low-carb-dieeteillä voi syödä hiilihydraattia?

Todella vähähiilihydraattinen dieetti

Noin 20–30 g hiilihydraattia päivässä. Se ei ole paljon, ja näin alhainen hiilihydraatinsaanti pakottaa elimistön insuliinitason alas, ja se kiihdyttää rasvanpolttoa. Vähät hiilihydraattinsa ankara karppaaja saa pääasiassa vihanneksista ja hieman myös hedelmistä, minkä lisäksi hiilihydraattien tulee olla hitaita (matala glykeeminen indeksi).

20–30 g vastaa

1 viipaletta ruisleipää tai 1,5 kiloa parsakaalia tai muita vihanneksia tai 200–300 g hedelmiä, kuten omenoita.

Kohtuullisen vähähiilihydraattinen dieetti

100–130 g hiilihydraatteja päivässä. Hiilihydraatti tulisi saada pääasiassa vihanneksista ja hedelmistä ja jossain määrin täysjyväviljasta.

100 g vastaa

5 siivua ruisleipää tai 7,5 kiloa parsakaalia tai 1 kilo matalan glykeemisen indeksin hedelmiä, kuten omenoita tai päärynöitä.

Viralliset hiilihydraattisuositukset

Vähähiilihydraattisten ruokavalioiden kannattajat suhtautuvat hiilihydraatteihin toisin kuin ravitsemustieteilijät. Virallisten suositusten mukaan 60 kg painava nainen tarvitsee 200–300 g hiilihydraattia päivässä – riippumatta fyysisestä aktiivisuudesta. Se on noin kymmenertainen määrä tiukimpiin kuureihin verrattuna.

200 g vastaa

10 siivua ruisleipää tai 15 kiloa parsakaalia tai 2 kiloa matalan GI:n hedelmiä, kuten omenaa tai päärynää.

Jos haluat vauhdittaa rasvanpolttoa ruokavalion avulla, ketogeeninen dieetti saattaa olla toimiva strategia. Lue, mistä siinä on kyse.