5 syytä rintojen aristukselle

Rintojen aristus voi olla merkki raskaudesta tai seurausta rankasta treenistä.

Hymyilevä nainen punnertaa kuntosalilla.

Tuliko eilen punnerrettua hiki hatussa salilla? Se voi selittää, miksi rintamus on tänään hellänä.

© iStock

Lähes joka nainen kärsii välillä rintojen aristuksesta, ja yleensä kivun aiheuttaja on jokin seuraavista syistä. Rintojen arkuuden pitäisi helpottaa muutamassa päivässä, mutta jos kipuilu jatkuu, rinnat on hyvä tutkittaa lääkärillä.

Vanha kunnon PMS

Tavallisimmin rintojen aristus johtuu kuukautiskiertoon liittyvistä hormonaalisista muutoksista. Rinnat ovat yleensä kipeimmät kuukautisten alkamista edeltävänä päivänä.

Pieniin päin

Jos nänneihin koskee, vaikka kuukautisten alkaminen ei ole näköpiirissä, kipu voi olla merkki raskaudesta. Silloin kannattaa kipaista ostamaan raskaustesti.

Onnettomat urheiluliivit

Treenaamisesta ei tule mitään ilman kunnolla tukevia urheiluliivejä, etenkin jos povi on kookkaanpuoleinen. Urheiluliivien tukea voi testata hyppimällä liivit päällä peilin edessä. Jos rinnat pompahtelevat liikkeessä, pullahtavat ulos liiveistä tai liivit pureutuvat ikävästi ihoon, on aika marssia urheiluliivikaupoille ja hankkia riittävän tukevat liivit treeniin.

Lue myos: TESTI: urheilurintaliivit + bonuksena osto-opas

Eilinen tehotreeni

Jos edellispäivänä tuli rikottua oma punnerrusennätys, rintojen arkuus saattaa itse asiassa olla lähtöisin treenauksesta kipeytyneistä rintalihaksista. Sehän tarkoittaa, että treenaus tuo tuloksia!

Liian pienet liivit

Liian kireä rinnanympärys tai pieni kuppikoko voi tuntua piinalliselta ja aiheuttaa kipua rinnoissa, joten moiset turhakkeet joutavat romukoppaan. Kannattaa marssia oitis alusvaateliikkeeseen ja uusia saman tien koko liivigarderobi. Sopivat rintaliivit löytyvät myyjän ja mittanauhan avustuksella. Huomaamaton tunne iholla palkitsee vaivannäön!