Joulu on tullut. Kohta kotoillaan ja herkutellaan. Joulu näkyy myös ruokalistallamme.
Aatonaattona syödään joulunpunaista tomaattikeittoa. Se on helppo valmistaa kiireessä ja se maistuu kaikille.
Resepti on myös lihaton, mikä on hyväksi, jos lähipäivinä tulee syötyä tavallista enemmän lihaa, jolloin joulu voi ottaa kirjaimellisesti koville ruuansulatuksen kannalta. Jos ohrahelmet eivät ole kaikkien suosiossa, lisää keittoon niiden sijasta täysjyväpastaa.
Jouluruokiin ei ruokalistallamme puututa, mutta jos tarvitset reseptin raikkaaseen punakaalisalaattiin, tässä on ihana versio, jossa on appelsiinia, saksanpähkinöitä ja edamame-papuja. Jos haluat mieluummin perinteistä punakaalia, tässä on kotitekoisen haudutetun punakaalin resepti.
Jos jouluna käy vieraita, tarjoa joulukaloja pirteiden lisukkeiden kanssa – esim omenaa, kapriksia ja punasipulia.
Jos vieraita ei ole tulossa, nauti rauhallisesta aamusta terveellisten, itse leivottujen sämpylöiden ja hyvän kahvin äärellä, ja kruunaa aamuhetki vielä herkullisella mansikka-banaanipirtelöllä.
Perjantaina onkin jo burgerien vuoro. Suosittelemme kasvisburgeria, jossa on mustapapupihvi, marinoitua punasipulia, majoneesia, juustoa ja tomaattia. Tosi hyvää!
Viikonloppuna on kiva tehdä pitkiä kävelylenkkejä ja kotiin palattua kiehauttaa kuuma chilikaakao – ja ehkä pyöräyttää jännittäviä suklaasämpylöitä.
Hyvää ruokahalua – ja joulua!
Viikon vinkit
5 terveellistä jouluherkkua Ei huolta! Emme aio pilata joulumieltä terveysterrorilla! Vaihteluksi voi tarjota myös terveellisiä herkkuja, jotka sopivat mainiosti jouluun. Laita siis pöydälle pari kulhoa seuraavia, niin tarjolla on muutakin kuin suklaata ja marmeladikuulia.
Mandariinit ja klementiinit
Pähkinät ja mantelit
Tuoreet taatelit
Kuivattuja aprikooseja, mahdollisesti puoliksi tummaan suklaaseen kastettuina.
KUNTO PLUSsan ateriaehdotukset tekevät arjen aterioista innostavampia
Saat joka viikko 5 seuraavien periaatteiden mukaan laadittua terveellistä päivällisreseptiä sekä bonusreseptin viikonvaihteeksi.