Kasvishampurilainen mustapapupihvillä

30 minuuttia
600 kcal

Burgeri, joka tekee hyvää sekä sinulle että ilmastolle – kokeile KUNTO PLUSsan maukasta ja täyttävää vegeburgeria, jonka pihvi on tehty mustapavuista ja johon marinoitu punasipuli tuo makua ja mehukkuutta.

Kasvishampurilainen, jossa salaattia, kurkkua, tomaattia, punasipulia ja juustoa

KASVISHAMPURILAINEN MUSTAPAPUPIHVILLÄ - Mustapavut sisältävät runsaasti proteiinia, joten mustapapupihvillä täytetty vegeburgeri pitää pitkään kylläisenä. Pihvin voi tehdä myös vaikka kikherneistä.

© wichmann+bendtsen

Kasvishampurilainen mustapapupihvillä

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 burgeria

  • 2 täysjyväsämpylää
  • 1 tomaattia
  • 2 salaatinlehteä
  • 2 rkl sipulihilloketta
  • 1 rkl barbequekastiketta
  • ¼ dl majoneesia
  • 1 rkl barbequekastiketta
  • ½ sipuli
  • 1 valkosipulinkynttä
  • 2 viipaletta juustoa

Marinoitu punasipuli

  • 1 punasipulia
  • ½ dl vettä
  • ½ dl omenasiiderietikkaa
  • ½ rkl vaaleaa hunajaa
  • mustapippuria

Mustapapupihvit

  • ½ tlk mustapapuja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 munaa
  • ½ dl juustoraastetta
  • ¾ tl juustokuminaa
  • ¼ tl savupaprikaa
  • ¼ tl chiliä
  • merisuolaa
  • mustapippuria

Valmistus

  • Viipaloi punasipulit lasitölkkiin.
  • Kiehauta vesi, omenasiiderietikka, hunaja ja mustapippuri ja kaada sipuleille. Kierrrä kansi kiinni ja pane jääkaappiin vähintään 6 tunniksi.
  • Muussaa pavut haarukalla, sekoita joukkoon kaurahiutaleet, munat, juustoraaste, hienonnettu sipuli, valkosipuli ja mausteet.
  • Muotoile massasta neljä pihviä leivinpaperille. Kypsennä uunissa 175 asteessa kiertoilmalla 15 minuuttia, käännä ja jatka vielä 8–10 minuuttia toiselta puolelta. Pane juustoviipaleet pihveille ja nosta ne uuniin vielä minuutiksi, jotta juusto sulaa. Halkaise ja lämmitä sämpylät uunissa.
  • Sekoita barbequekastike ja majoneesi ja voitele sämpylöiden leikkauspinnat. Aloita salaatinlehdistä, lisää sitten hilloketta, pihvi, kurkkua ja tomaattia ja nosta kansi päälle.

VINKKI! Majoneesia voi keventää korvaamalla osan kevytranskankermalla.