Tomaattikeittoa ja ohrasuurimoita

20 minuuttia
421 kcal

Maukas tomaattikeitto lämmittää oloa ja hellii makuhermoja! Tämä hehkuvan punainen herkkukeitto saa makua paahdetuista tomaateista ja chilistä.

Tomaattikeittoa ja ohrasuurimoita

TOMAATTIKEITTO SAA UUSIA ULOTTUVUUKSIA ohrasuurimoista ja chilistä.

© wichmann+bendtsen

Tomaattikeittoa ja ohrasuurimoita

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 dl ohrasuurimoita
  • 14 luumutomaatteja tai muita pieniä tomaatteja
  • merisuolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 5 dl kana- tai kasvislientä
  • 4 dl tomaattimurskaa
  • 2 rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
  • chilijauhetta
  • murskattua valkosipulia
  • tuoretta basilikaa

Valmistus

  • Huuhdo ja keitä ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Puolita tomaatit ja lado ne uunivuokaan. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.
  • Paahda tomaatteja 190 asteessa 10 minuuttia.
  • Kuumenna kasvisliemi ja tomaattimurska, ja anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Lisää öljy.
  • Mausta keitto suolalla, pippurilla, chilillä ja valkosipulilla.
  • Täydennä keittoa ohrasuurimoilla ja paistetuilla tomaateilla, koristele tuoreella basilikalla.

VINKKI! Tee keittoa kerralla suuri annos, ja pakasta kerta-annoksina kiireisten päivien varalle. Näin saat tarvittaessa nopeasti ruokaa pöytään.