Samettinen tomaattikeitto

30 minuuttia
386 kcal

Lämmin ja maukas keitto on täydellinen ateria esimerkiksi silloin, kun flunssa koettelee eikä ruoka tahdo maistua – tai silloin, kun haluat vain herkutella terveellisellä ja helpolla aterialla!

Samettinen tomaattikeitto

RANSKANKERMA JA PAAHDETUT KIKHERNEET kruunaavat keiton!

© wichmann+bendtsen

Samettinen tomaattikeitto

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • ½ rkl oliiviöljyä
  • 1 sipulia
  • 1 valkosipulinkynttä
  • ½ paprika
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 70 g tomaattipyrettä
  • ¼ l kasvislientä
  • ½ rkl sokeria
  • 1 rkl vaaleaa balsamicoa
  • ¼ tl timjamia
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • ½ dl ruokakermaa

Rapeat, paahdetut kikherneet

  • ½ rkl oliiviöljyä
  • ½ rkl vaaleaa balsamicoa
  • ½ tl hunajaa
  • ½ tl merisuolahiutaleita
  • ½ tlk kikherneitä

Viimeistelyyn

  • 2 rkl ranskankermaa
  • timjamia

Valmistus

Paahdetut kikherneet

  • Valuta ja ja taputtele kikherneet kuivaksi talouspaperilla.
  • Lisää balsamico, hunaja ja suola.
  • Levitä kikherneet leivinpaperille ja paahda niitä 200 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita. Sekoita pari kertaa välillä.

Tomaattikeitto

  • Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota ne kattilassa öliiviiöljyssä.
  • Lisää kuutioitu paprika ja jatka vielä pari minuuttia.
  • Lisää tomaattimurska ja -pyre, kasvisliemi, sokeri, etikka ja mausteet, kuumenna ja anna kiehua hiljalleen kannen alla 20 minuuttia.
  • Soseuta, lisää kerma ja kuumenna kiehuvaksi.
  • Viimeistele keittoannokset ranskankermalla, paahdetuilla kikherneillä ja timjamilla.

VINKKI! Liian laihan keiton voi suurustaa maissitärkkelyksellä.