Haudutettu punakaali – helppoa ja hyvää
Syvänpunainen punakaali sopii loistavasti jouluruokien lisukkeeksi. Kokeile reseptiämme tänä jouluna – veikkaamme, että siitä tulee pysyvä suosikki.
Syvänpunainen punakaali sopii loistavasti jouluruokien lisukkeeksi. Kokeile reseptiämme tänä jouluna – veikkaamme, että siitä tulee pysyvä suosikki.
Perinteisten suomalaisten laatikkoruokien lisäksi joulupöydän kasvistarjontaa voi täydentää muualla Euroopassa – muun muassa Tanskassa, Saksassa ja Britanniassa – joulupöytään kuuluvalla lämpimällä punakaalilla. Punakaalilisuke on todella helppo valmistaa itse.
Meidän ohjeellamme punakaali valmistuu alle tunnissa, ja sen voi myös hyvin valmistaa etukäteen ja lämmittää myöhemmin tarjolle.
Helppo ja herkullinen itse tehty haudutettu punakaali maistuu myös muulloinkin kuin jouluna esimerkiksi pyöryköiden tai makkararuokien kanssa.
Perusreseptin ohella punakaalilisuketta voi myös myös varioida moneen makuun. Kokosimme alle kolme helppoa ja herkullista tapaa tuoda lisukkeeseen uusia maku-ulottuvuuksia.
Suomessa itse tehty haudutettu punakaali on tulossa ruokapöytiin perinteisten laatikkojen rinnalle. Kermaista punakaalipaistosta on kausituotteena myynnissä joulun aikaan.
Tanskassa haudutettu punakaali kuuluu perinteisesti ankan tai porsaanpaistin lisukkeeksi. Reseptimme hapanimelä maku sopiikin hyvin rasvaisten ruokien kylkeen. Oletettavasti perinne juontaa juurensa siihen, että kaalinkerät säilyvät jouluun asti, joten kaali oli luonnollinen, kotimainen valinta jouluisen lisukkeen raaka-aineeksi.
Ruotsissa, Norjassa ja Tsekissä joulupöydässä tavataan tarjota haudutettua punaista hapankaalia.
Saksassa ja Britanniassa omenainen haudutettu punakaali kuuluu jouluun.
Ranskassakin maistuu jouluna Chou rouge braisé de Noël eli haudutettu punakaali, mutta sitä pidetään lainana brittiläisestä jouluperinteestä.
Lue myös: Onko omenaviinietikka terveellistä?