Haudutettu punakaali – helppoa ja hyvää
Syvänpunainen punakaali sopii loistavasti jouluruokien kaveriksi. Kokeile reseptiämme tänä jouluna – veikkaamme, että siitä tulee pysyvä suosikki.
Syvänpunainen punakaali sopii loistavasti jouluruokien kaveriksi. Kokeile reseptiämme tänä jouluna – veikkaamme, että siitä tulee pysyvä suosikki.
Perinteisten suomalaisten laatikkoruokien lisäksi joulupöydän kasvistarjontaa voi täydentää muualla Euroopassa – muun muassa Tanskassa, Saksassa ja Britanniassa – joulupöytään kuuluvalla lämpimällä punakaalilla.Punakaalilisuke on todella helppo valmistaa itse.
Meidän ohjeellamme punakaali valmistuu alle 1 tunnissa ja sen voi hyvin valmistaa etukäteen ja lämmittää tarjolle.
Itse tehty haudutettu punakaali on niin hyvää, että se maistuu myös muulloin kuin jouluna esimerkiksi pyöryköiden tai makkaroiden kanssa.
Suomessa itse tehty haudutettu punakaali on tulossa ruokapöytiin perinteisten laatikkojen rinnalle. Kermaista punakaalipaistosta on kausituotteena myynnissä joulun aikaan.
Tanskassa haudutettu punakaali kuuluu perinteisesti ankan tai porsaanpaistin lisukkeeksi, Reseptissämme käytetty hapanimelä maku sopii rasvaisten ruokien kylkeen. Oletettavasti perinne juontaa juurensa siihen, että kaalinkerät säilyvät jouluun asti, joten kaali on luonnollinen, kotimainen kasvisvalinta.
Ruotsissa, Norjassa ja Tshekeissä joulupöydässä on haudutettua punaista hapankaalia.
Saksassa ja Britanniassa omenan kanssa haudutettu punakaali kuuluu jouluun.
Ranskassakin jouluna maistuu Chou rouge braisé de Noël eli haudutettu punakaali, mutta sitä pidetään lainana brittiläisestä jouluperinteestä.
Lue myös: Onko omenaviinietikka terveellistä?