Haudutettu punakaali – helppoa ja herkullista

1 tuntia
147 kcal

Etkö tiedä, mitä tekisit punakaalista? Kokeile herkullista kotitekoista haudutettua punakaalia! Sopii mahtavasti yhteen kinkun ja muun sianlihan kanssa.

Haudutettu punakaali

HAUDUTETTU PUNAKAALI – Haudutettua punakaalia on helppo tehdä. Voit itse päättää, haluatko siihen purutuntumaa vai pidätkö enemmän pehmeästä.

© iStock

Haudutettu punakaali (helppo ohje)

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • ⅓ kg punakaalia (noin 1/2 punakaalin kerää)
  • 8⅓ g voita
  • ⅓ dl etikkaa, mieluiten omena­siideri-­ tai balsamietikkaa
  • ⅔ dl viinimarjamehua, laimentamatonta tiivistettä
  • ¼ tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • hiukan sokeria
  • hiukan viinimarjahyytelöä

Haudutettu punakaali – valmistus

  • Poista punakaalista uloimmat lehdet.
  • Hienonna punakaali terävällä veitsellä.
  • Paista punakaalia voissa suuressa padassa sekoitellen.
  • Lisää etikka, mehu ja sokeri, ja anna punakaalin kiehua hetki miedolla lämmöllä. Jos haluat säilyttää punakaalin purutuntuman, 5 minuuttia riittää.
  • Jos pidät pehmeästä punakaalista, anna punakaalin hautua 30–50 minuuttia. Mitä pitempi aika, sitä pehmeämmäksi haudutettui punakaali. Lisää tarvittaessa mehutiivistettä tai vettä.
  • Mausta kaali suolalla, pippurilla, etikalla, sokerilla ja halutessasi viinimarjahyytelöllä. Tarjoile lämpimänä tai kylmänä.

Haudutettu punakaali säilyy 3–4 päivää viileässä, joten voit valmistaa punakaalin jo päivää ennen nauttimista.


Haudutettua punakaalia lihan lisukkeeksi

Haudutettu punakaali sopii talveen. Sitä on todella helppo tehdä itse, ja se maistuu herkulliselta esimerkiksi lihan lisukkeena. Lisäksi saat käyttöä kotimehulle!

Haudutettu punakaali valmistuu alle tunnissa, ja jos aika on kortilla, voit valmistaa sen jo edellisenä päivänä.

Vaikka punakaali on herkullinen salaattiaines, kannattaa kokeilla sitä lämpimiinkin ruokiin – vaikkapa juuri haudutettuna punakaalina.

Kuinka kauan haudutettu punakaali säilyy?

Säilyvyys riippuu monista seikoista, joten yksiselitteistä vastausta ei ole.

Puhtain välinein valmistettu haudutettu punakaali säilyy viileässä ainakin 4 päivää.

Tärkeintä on bakteerien määrän minimointi.

  • Varmista, että pata ja kauha ovat sataprosenttisen puhtaita.
  • Pane valmis punakaali heti viileään, ellet syö sitä heti.
  • Säilytä haudutetu punakaali tiiviisti suljettavassa astiassa (sulje kansi vasta kaalin jäähdyttyä!).

Jos maistat kaalia lusikalla, älä laita samaa lusikkaa pesemättä uudelleen kaalin sekaan.

LUE MYOS: Punakaali – pyöreä, punainen ja terveellinen

© iStock

Miten voi varmistaa, onko haudutettu punakaali vielä syömäkelpoista?

Jos olet epävarma, onko haudutettu punakaali vielä syötävää, tarkista seuraavat:

Ulkonäkö: Jos haudutettu punakaali näyttää samalta kuin jääkaappiin laitettaessa, se on hyvä merkki. Jos haudutettu punakaali on limaista, väri on muuttunut tai pinnalla on hometta, heitä se pois.

Tuoksu: Punakaalin pitäisi myös tuoksua samalta kuin jääkaappiin laitettaessa. Jos punakaalin tuoksu on muuttunut happamaksi, eltaantuneeksi tai muuten oudoksi, heitä haudutettu punakaali pois.

Maku: Jos haudutettu punakaali tuoksuu ja näyttää hyvältä, maista sitä varovasti. Jos makukin on hyvä, ei kaalissa luultavasti ole mitään vikaa. Jos se maistuu pahalta, heitä se pois.

Voiko haudutettua punakaalia pakastaa?

Kyllä, haudutettua punakaalia voi pakastaa Sulata pakastettu haudutettu punakaali mieluiten jääkaapissa ja kuumenna se kunnolla enen tarjoilua. Maista ja mausta tarvittaessa lisää. Maku voi miedontua pakastamisesta. Lisää tarvittaessa tilkka etikkaa ja ripaus suolaa, pippuria, sokeria tai herukkahyytelöä.

Tämän hetken suosituimmat
Ennaltaehkäisy

Mistä vatsakipu johtuu?

Treenimotivaatio

Tämän vuoksi kannattaa tulla 5 minuuttia aikaisemmin – ja muita vinkkejä ryhmäliikuntaan

Treenimotivaatio

8 treenaajan parhaat vinkit: Näin saat salitreenin maistumaan

Treenimotivaatio

10 naista: Näin kuntosalitreeni on hauskempaa

Ennaltaehkäisy

Perinnölliset sairaudet: 5 harkittavaa ennen testiä

Terveelliset välipalat

Romminmakuiset taateli-mantelipallot

49 kcal
30 minuuttia
Leipä ja sämpylät

Maukkaat täysjyväpatongit

60 kcal
105 minuuttia
Leivonnaiset

Suklaakermakuorrutettu taatelikakku

148 kcal
1 tuntia
Leipä ja sämpylät

Muhkeat hampurilaissämpylät

208 kcal
2½ tuntia
Ennaltaehkäisy

Näin hoidat hampaitasi hyvin koko elämäsi

Lisää aiheesta: Terveellisiä reseptejä
Terveellisiä reseptejä

Miten maa-artisokkaa käytetään?

Terveellisiä reseptejä

Seljankukka-sitruuna-mustikka-minttumocktail

Terveellisiä reseptejä

14 lajia tarjottavaa juhlapöytään

Terveellisiä reseptejä

9 reseptiä päivän kaikkiin aterioihin FODMAP-ruokavaliolle

Terveellisiä reseptejä

Kasvishampurilainen? Tästä täydellinen pihvi!

Terveellisiä reseptejä

Munakas on herkullinen ja terveellinen ateria

Terveellisiä reseptejä

Pokebowl ja muut ihanat kulhot ovat täällä!

Terveellisiä reseptejä

Näin voit valmistaa kaurajuomaa kotona

Terveellisiä reseptejä

Käytä tähteet

Terveellisiä reseptejä

Nappaa kalapyörykkä haarukkaan!

Newsletter background
KUNTO PLUSsan suositukset
Ennaltaehkäisy

Miksi päänahka kutiaa?

Psykologia

Tee testi: Oletko optimisti vai pessimisti?

Kuntoplus

KUNTO PLUSsan treenivideot ja ruokalistat – nyt on helppo elää terveellisesti!

Terveellisiä reseptejä

Tee itse hapanjuuri

598 kcal
4–6 päivää
5 km juoksuohjelmat

Kuunneltava juoksuohjelma: 12 viikon kuluttua juokset 5 km – vaikka aloitat nollasta

Litteä vatsa

Vatsatreeni vasta-alkajille: Tehokas treeniohjelma tuottaa tuloksia!

Psykologia

Masennustesti: Onko kyseessä masennus vai ohimenevä alakulo?

Treenivaatteet

5 TÄRKEÄÄ OMINAISUUTTA: kiinnitä näihin huomiota, kun ostat talvijuoksutrikoita

Terveys

Kokeile kirkasvalolamppua kaamosmasennusoireiden lievittämiseen

Kuntosali

Opas: Kuntosalilaitteet tutuiksi