Mausteiset lihapyörykät ja punakaalisalaatti

30 minuuttia
507 kcal

Tarjoa maukkaiden mausteisten lihapyöryköiden lisukkeena raikasta ja rapsakkaa punakaalisalaattia – täyttävää ja terveellistä!

Mausteiset lihapyörykät ja punakaalisalaatti

PÄIVÄLLISTÄ PÖYTÄÄN TUOSSA TUOKIOSSA – kokeile lihapyöryköitä ja punakaalisalaattia!

© wichmann+bendtsen

Mausteiset lihapyörykät ja punakaalisalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 50 g bulguria
  • 250 g vähärasvaista naudan/ porsaanjauhelihaa
  • merisuolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 1 muna
  • 1 salottisipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ tl hienonnettuja chilihiutaleita
  • 1 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä
  • 300 g punakaalia
  • 2 verigreippiä
  • 2 rkl kurpitsansiemeniä
  • akaasiahunajaa
  • 1 kourallinen korianteria

Valmistus

  • Keitä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Sekoita jäähtynyt bulgur jauhelihan joukkoon. Lisää muna, hienonnettu salottisipuli ja valkosipulinkynsi sekä chili. Mausta taikina suolalla ja pippurilla.
  • Tee taikinasta lihapyöryköitä ja paista ne kypsiksi oliiviöljyssä paistinpannussa.
  • Suikaloi kaali.
  • Leikkaa greipit kalvottomiksi lohkoiksi. Leikkaa greipeistä kanta ja kärki pois ja kuori hedelmät niin, että saat myös valkoisen osan kokonaan pois. Valuta greipeistä irtoava mehu punakaalin joukkoon ja lisää ripaus suolaa. Leikkaa lohkot terävällä veitsellä kalvoista irti.
  • Paahda kurpitsansiemenet kevyesti.
  • Sekoita siemenet, greipinlohkot ja niistä irronnut mehu sekä pieni tilkka akaasiahunajaa kaalisuikaleiden joukkoon. Hunajaa ei lisätä makeuden vuoksi, vaan taittamaan salaatin karvasta ja happoista makua.
  • Annostele salaatti, lihapyörykät ja korianteri tarjolle.