Vuoden kauhistuttavin viikko on käsillä. Kaikkialla näkyvät kurpitsalyhtyjen hohtavat irvistykset, ja tällä viikolla kurpitsat ovat valloittaneet myös ruokalistat.
Huolimatta väliin villistäkin ulkonäöstä, kurpitsat voi tehdä täysin vaarattomiksi syömällä ne suihinsa. Kurpitsoissa on nimittäin runsaasti A-vitamiinia, ja ne täyttävät ihmeen hyvin, vaikka niissä on vain noin 18 kcal 100 grammassa.
Kurpitsat ovat sinällään ihmeen lempeän makuisia, joten lisää rohkeasti mausteita, kuten timjamia, valkosipulia, chiliä, salviaa ja rosmariinia.
Tällä viikolla on kurpitsaa ainakin kolmena päivänä viikossa. Mutta yksitoikkoiseksi ei makumaailma pääse käymään!
Maanantaina tarjotaan paistettua kurpitsaa herkullisessa vege-buddha bowlissa, ja torstaina saat kurpitsaa mausteisessa keitossa.
Perjantaina listalla on naudanliha-vihanneswokia, mutta jos haluat vielä lisää kurpitsaa, kokeile vielä kurpitsalasagnea jossa on myös jauhelihaa, ricottaa ja pinaattia ja ihan normi-lasagnelevyjä.
Viikonloppua kohti mennään ottamalla inspiraatiota Yhdysvalloista, jossa kurpitsaa on usein makeissa ruoissa. Me teimme siitä rapeita vohveleita, joita tarjoillaan vaahterasiirapin, pähkinöiden ja suklaan kera niin, että karkki-tai-keppostelijat saavat runsaasti energiaa.