Jos olet italialaisen ruuan ystävä, tämä viikko on sinulle yhtä juhlaa! Ruokalistalla on italian ihanimpia antimia, kuten pastaa, tomaattia, parmesaania ja oliiveja.
Alkajaisiksi valmistetaan pasta carbonara, joka on yhtä maukas, mutta kevyempi ja terveellisempi kuin perinteinen, kiitos täysjyväpastan, kalkkunapekonin ja kevätsipulin.
Italiateema jatkuu pizzalla parsakaalipohjalla rapsakan punajuurisalaatin kanssa.
Keskiviikkona ja torstaina tarjotaan Italian maaseudun klassikkoja: ensin lihapyöryköitä runsaasti kasviksia sisältävässä tomaattikastikkeessa ja seuraavana päivänä kapriksilla ja oliiveilla maustettua tonnikalapastaa.
Pizzaa tarjotaan toistamiseen tortillaletulle koottuna ohuenohuena versiona, jonka kanssa nautitaan reilu annos kasvissalaattia. Tortillapohja ei kestä kovin runsaita täytteitä, joten syö kunnolla salaattia pizzan kaverina.
Jos viikonloppuna tulee vieraita, tarjoiluissa ei pihistellä. Tarjoa broileri-kasvislasagnea tai, jos kaipaat punaista lihaa, jauheliha-kasvislasagnea tai jos haluat lihattoman version, kasvis-mozzarellalasagnea.
Täysjyväpasta sisältää 3 kertaa niin paljon kuitua kuin valkoinen pasta. Kuitu täyttää, ja se edistää ruuansulatusta.
Kasvissuikaleet pastan tilalla sisältävät vain murto-osan tavallisen pastan kaloreista. Kesäkurpitsa, porkkana ja daikon-retikka sekä kyssäkaali toimivat suikaleina tai spiraaleina pastana.
KUNTO PLUSsan ateriaehdotukset tekevät arjen aterioista innostavampia
Saat joka viikko 5 seuraavien periaatteiden mukaan laadittua terveellistä päivällisreseptiä sekä bonusreseptin viikonvaihteeksi.