Pasta carbonara ja tomaattisalaattia

30 minuuttia
594 kcal

Kokeile KUNTO PLUSSAN herkullista ja helppoa pasta carbonaraa ja tomaattisalaattia – helppoa, terveellistä ja herkullista arkiruokaa parhaimmillaan.

Pasta carbonara ja tomaattisalaattia

HELPPOA, TERVEELLISTÄ JA HERKULLISTA – kokeile pasta carbonaraamme!

© wichmann+bendtsen

Pasta carbonara ja tomaattisalaattia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 150 g täysjyväspagettia
  • 100 g kalkkunapekonia
  • 1½ dl kevytruokakermaa
  • 1 muna
  • 20 g parmesaania
  • ½ tl merisuolaa
  • mustapippuria
  • 2 salottisipulia
  • 1 tl oliiviöljyä
  • 4 kevätsipulin vartta

Tomaattisalaatti

  • 3 tomaattia
  • ½ punasipulia
  • 1 kourallinen kalamataoliiveja
  • oliiviöljyä
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • tuoretta basilikaa

Valmistus

  • Viipaloi tomaatit ja sipuli. Levitä tomaattiviipaleet vadille ja sipuli ja oliivit päällle. Pirskota oliiviöljyä, mausta suolalla ja pippurilla ja koristele basilikalla.
  • Keitä pasta niin että siihen jää vielä puruvaraa.
  • Suikaloi ja paista pekoni.
  • Sekoita kerma, muna, parmesaaniraaste ja suola.
  • Silppua sipuli ja kuullota öljytilkassa. Ota lämpö pois päältä ja lisää kermaseos. Siivilöi pasta ja lisää kastikkeeseen.
  • Sekoita silputtu kevätsipuli ja pekoni pastan joukkoon.
  • Tarjoa pasta syvältä lautaselta.

VINKKI! Italiassa korvataan usein osa kastikkeen kermasta pastan keitinvedellä.