Broileri-kasvislasagne

1¼ tuntia
666 kcal

Tästä lasagnesta riittää neljälle 450 g kasviksia ja paljon vitamiineja ja kuitua.

lasagne

LASAGNE – ottaa helposti ykköspaikan, kun kysyy: “Mitä tänään syötäisiin?”

© Betina Hastoft

Broileri-kasvislasagne

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 225 g broilerijauhelihaa
  • 1 kynsi valkosipulinkynttä
  • ½ sipuli
  • ½ tl oliiviöljyä
  • 200 g ruskeita herkkusieniä
  • ½ tlk yrttitomaattimurskaa
  • 1 tl oreganoa
  • ½ tl basilikaa
  • 1 dl kasvislientä
  • Merisuolaa
  • Mustapippuria
  • ½ kesäkurpitsa
  • 175 g myskikurpitsaa
  • 175 g juuriselleriä
  • 87 g täysjyvälasagnelevyjä
  • 150 g tuoretta mozzarellaa

Valmistus

  • Ruskista broilerijauheliha öljyssä, lisää valkosipulimurska ja sipulisilppu.
  • Viipaloi herkkusienet, lisää pannulle ja paista vielä 3–4 minuuttia.
  • Lisää tomaattimurska, yrtit ja kasvisliemi ja hauduta 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Tee kesäkurpitsasta pitkiä, ohuita viipaleita ja viipaloi selleri ja kurpitsa.
  • Ryöppää selleriviipaleita 2 minuuttia suolalla maustetussa vedessä.
  • Levitä kasvikset, lasagnelevyt ja kastike kerroksittain vuokaan. Revi juusto päälle.
  • Kypsennä 150 asteessa noin 40 minuuttia. Anna seistä 5 minuuttia ennen tarjoilua.

VINKKI Lasagnen voi tehdä broilerisuikaleista. Käytä silloin nopeasti kypsyviä tuorepastalevyjä, niin liha ei ehdi kuivua uunissa.