Parsakaalipohjaiset pizzat

30 minuuttia
486 kcal

Superterveellinen pizza-ateria mausta tinkimättä – kokoa täytteet maukkaalle parsakaalipohjalle ja valmista lisukkeeksi rapeaa punajuurisalaattia. Hyviä herkkuhetkiä!

Parsakaalipohjaiset pizzat

PIZZA – superterveellisillä täytteillä!

© wichmann+bendtsen

Parsakaalipohjaiset pizzat

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta / 2 pizzaa

Pizzataikina

  • 1 parsakaali
  • 1 sipuli
  • ½ tl valkosipulijauhetta
  • 1 tl oreganoa
  • 4 rkl psylliumkuitua
  • 2 munaa
  • merisuolaa
  • mustapippuria

Tomaattikastike

  • 1 dl paseerattua tomaattia
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl timjamia
  • ½ tl valkosipulijauhetta
  • ½ tl sipulijauhetta
  • merisuolaa
  • mustapippuria

Täyte

  • 200 g kasviksia (esim. kesäkurpitsaa, punasipulia, munakoisoa ja herkkusieniä)
  • 2 Viipale parmankinkkua
  • 25 g vuohenjuustoa

Punajuurisalaatti

  • 3 punajuurta
  • 1 omena
  • ½ punasipulia
  • 1 dl raejuustoa
  • 2 rkl kurpitsansiemeniä
  • ½ rkl omenasiiderietikkaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • lehtipersiljaa

Valmistus

  • Jauha pizzapohjan ainekset tasaiseksi massaksi tehosekoittimessa. Anna levätä 5 minuuttia. Levitä taikina lusikalla kahdeksi ohueksi pohjaksi leivinpaperille. Esipaista pohjia 200 asteessa 15 minuuttia.
  • Sekoita tomaattikastikkeen ainekset.
  • Viipaloi täytteen kasvikset ja käytä ne kuumalla pannulla.
  • Kuori ja raasta punajuuret. Kuutioi omena ja hienonna sipuli. Sekoita joukkoon raejuusto, siemenet, etikka, öljy, suola, pippuri ja persilja.
  • Levitä kasvikset pizzapohjille, murustele päälle vuohenjuusto ja silppua parmankinkku Jatka kypsentämistä 5 minuuttia. Tarjoa punajuurisalaatin kanssa.

LUE MYÖS: Miten valmistuu täydellinen kukkakaalipizza?

VINKKI! Jo pari viipaletta ilmakuivattua kinkkua antaa pizzoihin niin paljon makua, ettei enempää lihaa kaipaakaan.

VINKKI! Tarjoamalla lisäkesalaatin saa helposti enemmän kasviksia aterialle.


Newsletter background