Vadelma-yrtti-semifreddo

5 tuntia
336 kcal

Kesän marjat ja maut ihanassa italialaisessa jäädykkeessä.

Is med hindbær _FI

Vadelma-yrtti-semifreddo

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 munaa
  • 33 g vaaleaa ruokosokeria
  • ⅓ dl kuohukermaa
  • vaniljatangon siemenet
  • ½ dl maustamatonta skyriä tai pehmeää maitorahkaa
  • 66 g vadelmia

Koristeeksi:

  • yrttejä, esim. ketunleipää, minttua tai sitruunamelissaa
  • muutama marja

Valmistus

Ota esille kolme kulhoa.

Kulho 1:

Vatkaa 3 keltuaista ja 50 g vaaleaa ruokosokeria kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi.

Kulho 2:

Vatkaa 3 valkuaista kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää 50 g sokeria ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää.

Kulho 3:

Vatkaa kerma ja vaniljansiemenet löysäksi vaahdoksi. Pane kaikki kolme vaahtoa, skyr tai rahka ja vadelmat yhteen kulhoon. Sekoita ainekset varovasti nostelemalla tasaiseksi massaksi. Vuoraa pitkänomainen leipävuoka kelmulla. Kaada massa vuokaan ja taita kelmun reunat massan päälle. Pane vuoka pakastimeen 4‒6 tunniksi. Ota vuoka pakastimesta 15 min ennen jäädykkeen tarjoamista. Avaa kelmu, kumoa jäädyke vadille ja poista kelmu kokonaan. Leikkaa jäädyke viipaleiksi. Koristele yrteillä ja kokonaisilla marjoilla.