Lihapyörykkä-kasvisratatouille

35 minuuttia
480 kcal

Kokeile lihapyörykkä-kasvisratatoullea. Siinä on tavallista vähemmän lihaa ja enemmän kasviksia. Tulos = vähemmän kaloreita ja enemmän kuitua.

Lihapyörykkä-kasvisratatouille

ITALIALAISET LIHAPYÖRYKÄT – Käytä lihapyörykät nopeasti kuumalla pannulla sen jälkeen kun otat ne uunista, niin saat niihin maukkaan ruskean paistopinnan.

© wichmann+bendtsen

Lihapyörykkä-kasvisratatouille

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Tomaattikastike

  • 1 sipuli
  • 200 g munakoisoa
  • 200 g kesäkurpitsaa
  • ½ punaista paprikaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ½ tl rosmariinia
  • 1 tl salviaa
  • ½ tl merisuolaa
  • mustapippuria
  • 1 tl sokeria
  • 1 tlk tomaattimurskaa

Lihapyörykät

  • 40 g kaurahiutaleita tai täysjyväkaurajauhoa
  • ½ sipulia
  • 125 g nautajauhelihaa
  • ½ tl merisuolaa
  • mustapippuria
  • ½ tl rosmariinia
  • 1 muna

Valmistus

  • Paloittele sipuli, munakoiso, kesäkurpitsa ja paprika suu­paloiksi. Kuullota öljyssä salvian ja rosmariinin kanssa.
  • Lisää suola, pippuri, sokeri ja tomaattimurska. Anna kiehua hiljalleen kannen alla 15 minuuttia.
  • Jauha kaurahiutaleet tehosekoittimessa jos käytät hiutaleita.
  • Hienonna sipuli.
  • Sekoita pyörykkäainekset ja muotoile massasta 12 pientä pyörykkää leivinpaperille. Kypsennä pyöryköitä 180 asteessa noin 12 minuuttia.
  • Jaa ratatouille ja pyörykät lautasille.

VINKKI! Koska lihaskalvot rikkoutuvat lihan jauhatuksessa, bakteerit pääsevät jauhelihaan helposti. Tee kaikkia neljää lajia kerralla ja pakasta niistä ne, joita et syö samana päivänä, tai tee neljä annosta yhtä lajia, joista kolme pakkaseen.

VINKKI! Jauhelihojen rasvaprosentti vaihtelee. Useimpiin ruokiin sopii kaikkein vähärasvaisin vaihtoehto.