Jauheliha-kasvisbolognese

Bolognesekastike maistuu kaikenikäisille. Tuunasimme ohjeen terveellisemmäksi. Vähensimme lihaa ja lisäsimme kasviksia. Nyt kastike on terveellisempää ja edullisempaa, ja sen ainekset kuormittavat vähemmän ilmastoa.

spaghetti bolognese

BOLOGNESE – Korvaa pasta kesäkurpitsasuikaleilla jos haluat vähentää kaloreita vielä lisää.

© wichmann+bendtsen

Jauheliha-kasvisbolognese

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • oliiviöljyä
  • 125 g nautajauhelihaa
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl basilikaa
  • ½ tl timjamia
  • 1 tl merisuolaa
  • mustapippuria
  • 100 g kesäkurpitsaa
  • 150 g juuriselleriä
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 1 dl vettä
  • 125 g täysjyväspagettia
  • tuoretta basilikaa
  • (parmesaania)

Valmistus

  • Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota öljyssä.
  • Lisää jauheliha ja ruskista. Sekoita joukkoon tomaattipyre ja mausteet.
  • Raasta kesäkurpitsa ja selleri. Lisää raasteet, tomaattimurska ja vesi pannulle.
  • Anna kiehua hiljalleen kannen alla 15–20 minuuttia. Keitä sillä aikaa pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Koristele annokset basilikalla (ja parmesaanilastuilla).

VINKKI! Jauheliha-kasvisbolognese sopii myös piirakoiden ja paistosten täytteeksi tai lasagneen. Vaihda välillä juuriselleri juuripersiljaan tai palsternakkaan.

VINKKI! Upota bologneseen jo vähän nahistuneet kasvikset jääkaapin pakastelokerosta. Katso ohjeesta mitä tarvitset jos haet ainekset kaupasta.