Bolognesekastikkeessa piilee maukasta juuriselleriä

Bolognesekastike maistuu kaikenikäisille. Tuunasimme ohjeen terveellisemmäksi. Vähensimme lihaa ja lisäsimme kasviksia. Nyt kastike on terveellisempää ja edullisempaa, ja sen ainekset kuormittavat vähemmän ilmastoa.

spaghetti bolognese

BOLOGNESE – Korvaa pasta kesäkurpitsasuikaleilla jos haluat vähentää kaloreita vielä lisää.

© wichmann+bendtsen

Bolognesekastikkeessa piilee maukasta juuriselleriä

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • oliiviöljyä
  • 125 g nautajauhelihaa
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl basilikaa
  • ½ tl timjamia
  • 1 tl merisuolaa
  • mustapippuria
  • 100 g kesäkurpitsaa
  • 150 g juuriselleriä
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 1 dl vettä
  • 125 g täysjyväspagettia
  • tuoretta basilikaa
  • (parmesaania)

Valmistus

  • Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota öljyssä.
  • Lisää jauheliha ja ruskista. Sekoita joukkoon tomaattipyre ja mausteet.
  • Raasta kesäkurpitsa ja selleri. Lisää raasteet, tomaattimurska ja vesi pannulle.
  • Anna kiehua hiljalleen kannen alla 15–20 minuuttia. Keitä sillä aikaa pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Koristele annokset basilikalla (ja parmesaanilastuilla).

VINKKI!

  • Jauheliha-kasvisbolognese sopii myös piirakoiden ja paistosten täytteeksi tai lasagneen. Vaihda välillä juuriselleri juuripersiljaan tai palsternakkaan.
  • Upota bologneseen jo vähän nahistuneet kasvikset jääkaapin pakastelokerosta. Katso ohjeesta mitä tarvitset jos haet ainekset kaupasta.