Kotoisa jauhelihakeitto

30 minuuttia
310 kcal

Superterveellinen, umamin makua tulviva kotoisa jauhelihakeitto lämmittää mukavasti vatsassa.

jauhelihakeitto

KOTOISA JAUHELIHAKEITTO – Mmmm! Mausteinen, kuuma keitto lämmittää erityisen ihanasti.

© wichmann+bendtsen

Kotoisa jauhelihakeitto

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 125 g nautajauhelihaa
  • oliiviöljyä
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 1 tl paprikaa
  • 1 tl timjamia
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • 6 dl vettä
  • ½ lihaliemikuutio
  • 200 g perunaa
  • 150 g porkkanaa
  • 1 pala purjoa
  • 50 g varsiselleriä
  • tuoretta timjamia

Valmistus

  • Hienonna sipuli ja valko­sipuli ja kuullota ne öljyssä.
  • Lisää jauheliha joukkoon ja ruskista hyvin. Lisää tomaattipyre ja mausteet ja kuumenna vielä muutama minuutti. Lisää vesi, liemikuutio, peruna paloiteltuna ja viipaloitu porkkana.
  • Anna keiton kiehua hiljalleen kannen alla 10 minuuttia. Lisää sitten paloiteltu purjo ja viipaloitu selleri. Lisää nestettä sen verran että kasvikset peittyvät.
  • Anna keiton kiehua kunnes porkkanat ovat kypsiä. Mausta keitto suolalla, pippurilla ja tuoreella timjamilla.

VINKKI! Keiton voi suurustaa pieneen vesi­tilkkaan sekoitetulla maissitärkkelyksellä.

VINKKI! Jauha keittotähteet lihakastikkeen pohjaksi!