Jauheliha-porkkana-kaalipannu

40 minuuttia
327 kcal

Jauheliha-porkkana-kaalipannuun kaali uppoaa niin hyvin, että se maistuu perheen pienimmillekin.

Nautajauhelihaa ja kaalia

NAUTAJAUHELIHAA JA KAALIA – Keitä uunissa hautuneiden jauhelihan ja ­kasvisten lisäkkeeksi ruskeaa riisiä jos kaipaat tuhdimpaa ateriaa.

© wichmann+bendtsen

Jauheliha-porkkana-kaalipannu

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 sipuli
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 125 g nautajauhelihaa
  • 1 tl merisuolaa
  • mustapippuria
  • 200 g porkkanaa
  • 400 g suippokaalia
  • 1 tl juustokuminaa eli jeeraa
  • 1 tl korianteria
  • 2 tl paprikaa
  • ½ lihaliemikuutio
  • 1½ dl kiehuvaa vettä

Valmistus

  • Hienonna ja kuullota sipuli.
  • Lisää jauheliha, ruskista ja mausta suolalla ja pippurilla.
  • Raasta porkkanat ja suikaloi kaali. Lisää ne ja mausteet pannulle.
  • Sekoita joukkoon kiehuvaan veteen liuotettu liemikuutio sitten kun kaali on painunut kasaan.
  • Kaada seos uunivuokaan, peitä foliolla ja kypsennä 180 asteessa 20 minuuttia.

VINKKI! Hyvä paistopinta antaa makua. Painele jauheliha litteäksi levyksi kuumalle pannulla, käännä ja anna ruskistua. Murustele ja ruskista joka puolelta.

VINKKI! Jauheliha pilaantuu helposti. Käytä kaikki tai pakasta. Kumoa loppu kerta-annoksina käsin koskematta pakastepusseihin, painele litteäksi ja pakasta.


Newsletter background