Jos vain on munia, niistä saa aina syötävää. Monikäyttöinen kananmuna maistuu keitettynä, uppomunina, paistettuna, munakokkelina, pannulla paistettuna munakkaana tai uunimunakkaana.
Pääsiäisviikon aluksi nautitaan munakaswrap kana-tomaatti-pestotäytteellä. Seuraavana päivänä tarjotaan herkullista japanilaista ramen-keittoa, jossa on broileria ja nuudeleita ja johon aina kuuluu keitetty muna. Nyt afsnit Keskiviikkona kurvataan italiaan ja nautitaan terveellinen versio klassikosta pasta carbonara, jonka kastikkeessa on kananmunaa.
Torstaina paistetaan uunissa bataattia, häränsilmiä, punasipulia ja punaista paprikaa. Tarjoa lisäksi esimerkiksi vihreää salaattia tai tomaattisalaattia.
Perjantaina tehdään ylellinen nizzansalaatti, jossa on pikapaistettua tuoretta tonnikalaa, vihreitä papuja, perunaa, oliiveja ja keitetty muna.
Jos viikonloppunakin vielä maistuvat kananmunat, tarjoa brunssilla avokado-uppomunaleipiä – yllättävän helppoa. Pääsiäispöytään vahvempia makuja saa tarjoamalla sinapilla ja chilillä maustettuja paholaisen munia.
Hyvää ruokahalua ja pääsiäistä!
Viikon vinkki
Monen värisiä pääsiäismunia
Jos pääsiäispöydässä tarjotaan keitettyjä munia, kuoriin saa hienoja sävyjä, kun laittaa keitetyt munat luonnonväriainekylpyyn.
Keltaiset pääsiäismunat: Kuumenna pienessä kattilassa vesi kiehuvaksi ja lisää siihen 1 tl suolaa, 1 rkl etikkaa ja 3 rkl kurkumaa ja anna kiehua noin 15 minuuttia. Upota jäähtyneet keitetyt kananmunat veteen ja anna värjäytyä noin 30 minuuttia.
Siniset pääsiäismunat: Käytä kurkuman sijasta 200 g mustikkasurvosta tai 200 g punakaalisilppua.
Pinkit pääsiäismunat: Käytä kurkuman sijasta 200 g punajuurta.
Kultaiset pääsiäismunat: Käytä kurkuman sijasta 6–8 keltasipulin kuoret.
KUNTO PLUSsan ateriaehdotukset tekevät arjen aterioista innostavampia
Saat joka viikko 5 seuraavien periaatteiden mukaan laadittua terveellistä päivällisreseptiä sekä bonusreseptin viikonvaihteeksi.