Currysilliä ruisleivällä

Currykastike säilyy 2–3 päivää jääkaapissa.

© wichmann+bendtsen

Currysillileipä

Vaihda vakioleipäsi currysillileipään – saat vaihtokaupassa ihania makuelämyksiä ja vaihtelua sekä terveellistä kalaöljyä, seleeniä, jodia ja D-vitamiinia.

perjantai 26. helmikuuta 2021

Currysillileipä

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Aika yhteensä: 25 minuuttia

AINEKSET

2 munaa

2 viipaletta täysjyväruisleipää

2 salaatinlehteä

2 sillipalaa purkista tai 1 filee

¼ punasipulia

2 tl kapriksia

Koristeeksi tuoreita yrttejä

Currykastike:

1 munaa

½ dl kevytranskankermaa

1 rkl majoneesia

½ tl currya

1 merisuolaa

1 mustapippuria

¼ omenaa

1 rkl kapriksia

Näin teet currysillileipiä

  • Pane 3 munaa kattilaan, lisää vettä niin että munat peittyvät, keitä munia 9 minuuttia. Kaada vesi pois, juoksuta kylmää vettä päälle ja anna munien jääähtyä. 

  • Sekoita ranskankerma, majoneesi, curry ja ripaus suolaa ja pippuria. 

  • Hienonna 1 muna haarukalla ja kuutioi omena, sekoita ne currykastikkeeseen ja lisää 1 rkl kapriksia. 

  • Pane salaatinlehdet leiville. Lisää valutetut sillipalat ja currykastike. 

  • Viimeistele punasipuliviipaleilla, kananmunalla, kapriksilla ja yrteillä.

VINKKI! Annoksesta saa kevyemmän, kun korvaa ranskankerman rahkalla tai jogurtilla.

Currysillileipäannoksen energiasisältö

Energiaa: 459 kcal

Proteiinia: 21 g

Rasvaa: 26 g

Hiilihydraattia: 38 g

Kuitua: 5 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee