Currysillileipä

25 minuuttia
459 kcal

Vaihda vakioleipäsi currysillileipään – saat vaihtokaupassa ihania makuelämyksiä ja vaihtelua sekä terveellistä kalaöljyä, seleeniä, jodia ja D-vitamiinia.

Currysilliä ruisleivällä

Currykastike säilyy 2–3 päivää jääkaapissa.

© wichmann+bendtsen

Currysillileipä

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 munaa
  • 2 viipaletta täysjyväruisleipää
  • 2 salaatinlehteä
  • 2 sillipalaa purkista tai 1 filee
  • ¼ punasipulia
  • 2 tl kapriksia
  • Koristeeksi tuoreita yrttejä

Currykastike:

  • 1 munaa
  • ½ dl kevytranskankermaa
  • 1 rkl majoneesia
  • ½ tl currya
  • 1 merisuolaa
  • 1 mustapippuria
  • ¼ omenaa
  • 1 rkl kapriksia

Näin teet currysillileipiä

  • Pane 3 munaa kattilaan, lisää vettä niin että munat peittyvät, keitä munia 9 minuuttia. Kaada vesi pois, juoksuta kylmää vettä päälle ja anna munien jääähtyä.
  • Sekoita ranskankerma, majoneesi, curry ja ripaus suolaa ja pippuria.
  • Hienonna 1 muna haarukalla ja kuutioi omena, sekoita ne currykastikkeeseen ja lisää 1 rkl kapriksia.
  • Pane salaatinlehdet leiville. Lisää valutetut sillipalat ja currykastike.
  • Viimeistele punasipuliviipaleilla, kananmunalla, kapriksilla ja yrteillä.

VINKKI! Annoksesta saa kevyemmän, kun korvaa ranskankerman rahkalla tai jogurtilla.