Avokadoa ja uppomuna ruisleivällä

10 minuuttia
381 kcal

Ruokablogien kuvauksellinen klassikko, josta saat roppakaupalla täyttävää proteiinia heti aamusta. Ole hyvä!

Avokadoa ja uppomuna ruisleivällä

RAUHALLINEN AAMU? Koristele avokadoleipä paahdetuilla siemenillä ja tuoreilla yrteillä.

© Skovdal Nordic

Avokadoa ja uppomuna ruisleivällä

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 hengelle

  • 2 viipaletta ruisleipää
  • 2 munaa
  • 1 kypsää avokadoa
  • ¼ sitruunan mehu
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • 1 tl auringonkukan siemeniä
  • 1 tl kurpitsansiemeniä
  • ½ tl chiansiemeniä
  • ½ tl seesaminsiemeniä
  • ¼ dl yrttisilppua, esimerkiksi ruohosipulia ja kirveliä

Valmistus

  • Keitä vettä korkealaitaisessa paistokasarissa muutaman minuutin ajan. Sammuta levy.
  • Riko munat yksitellen matalalle lautaselle. Vie lautasen reuna lähelle veden pintaa. Valuta muna rauhallisesti veteen.
  • Isoon kasariin mahtuu neljä munaa kerralla. Hauduta 4 minuuttia jäähtyvässä vedessä.
  • Kun keltuaiset muuttuvat vaaleiksi, irrota rihmat ja nosta munat vedestä reikäkauhalla.
  • Paahda leivät. Puolita avokadot, poista kivet ja viipaloi hedelmäliha. Jaa leiville.
  • Nosta uppomunat leipien päälle, mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.
  • Ripottele päälle siemenet ja yrttisilppu.

LUE MYÖS: Avokado – vihreästä herkusta on moneksi