Avokadoa ja uppomuna ruisleivällä
Rauhallinen aamu?

Koristele avokadoleipä paahdetuilla siemenillä ja tuoreilla yrteillä.

© Skovdal Nordic

Avokadoa ja uppomuna ruisleivällä

Ruokablogien kuvauksellinen klassikko, josta saat roppakaupalla täyttävää proteiinia heti aamusta. Ole hyvä!

keskiviikko 22. huhtikuuta 2020 teksti G. Rasmussen

Avokadoa ja uppomuna ruisleivällä

4 hengelle

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 5 minuuttia

Valmistusaika: 5 minuuttia

Aika yhteensä: 10 minuuttia

AINEKSET

4 viipaletta ruisleipää

4 munaa

2 kypsää avokadoa

½ sitruunan mehu

merisuolaa

mustapippuria

2 tl auringonkukan siemeniä

2 tl kurpitsansiemeniä

1 tl chiansiemeniä

1 tl seesaminsiemeniä

¼ dl yrttisilppua, esimerkiksi ruohosipulia ja kirveliä

Valmistus

  • Keitä vettä korkealaitaisessa paistokasarissa muutaman minuutin ajan. Sammuta levy.

  • Riko munat yksitellen matalalle lautaselle. Vie lautasen reuna lähelle veden pintaa. Valuta muna rauhallisesti veteen.
  • Isoon kasariin mahtuu neljä munaa kerralla. Hauduta 4 minuuttia jäähtyvässä vedessä.
  • Kun keltuaiset muuttuvat vaaleiksi, irrota rihmat ja nosta munat vedestä reikäkauhalla.
  • Paahda leivät. Puolita avokadot, poista kivet ja viipaloi hedelmäliha. Jaa leiville.
  • Nosta uppomunat leipien päälle, mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.
  • Ripottele päälle siemenet ja yrttisilppu.

Ravintosisältö/annos

Energiaa: 381 kcal

Proteiinia: 14 g

Rasvaa: 20 g

Hiilihydraattia: 39 g

Kuitua: 7 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Missä juokset mieluiten?


KUNTO PLUS suosittelee