Avokadoa ja uppomuna ruisleivällä
Rauhallinen aamu?

Koristele avokadoleipä paahdetuilla siemenillä ja tuoreilla yrteillä.

© Skovdal Nordic

Avokadoa ja uppomuna ruisleivällä

Ruokablogien kuvauksellinen klassikko, josta saat roppakaupalla täyttävää proteiinia heti aamusta. Ole hyvä!

keskiviikko 22. huhtikuuta 2020 teksti G. Rasmussen

Avokadoa ja uppomuna ruisleivällä

4 hengelle

4 viipaletta ruisleipää 
4 munaa 
2 kypsää avokadoa 
½ sitruunan mehu 
merisuolaa 
mustapippuria 
2 tl auringonkukan siemeniä 
2 tl kurpitsansiemeniä
1 tl chiansiemeniä 
1 tl seesaminsiemeniä 
¼ dl yrttisilppua, esimerkiksi ruohosipulia ja kirveliä


Valmistus

  • Keitä vettä korkealaitaisessa paistokasarissa muutaman minuutin ajan. Sammuta levy. 
  • Riko munat yksitellen matalalle lautaselle. Vie lautasen reuna lähelle veden pintaa. Valuta muna rauhallisesti veteen. 
  • Isoon kasariin mahtuu neljä munaa kerralla. Hauduta 4 minuuttia jäähtyvässä vedessä. 
  • Kun keltuaiset muuttuvat vaaleiksi, irrota rihmat ja nosta munat vedestä reikäkauhalla. 
  • Paahda leivät. Puolita avokadot, poista kivet ja viipaloi hedelmäliha. Jaa leiville. 
  • Nosta uppomunat leipien päälle, mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. 
  • Ripottele päälle siemenet ja yrttisilppu.

VINKKI! Uppomunat onnistuvat parhaiten tuoreista munista, joiden valkuainen on kiinteää. Vanhempien munien valkuainen leviää ja rihmottuu helpommin. 


Ravintosisältö/annos

Energiaa 381 kcal 
Proteiinia 14 g 
Rasvaa 20 g 
Hiilihydraattia 39 g 
Kuitua 7 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee