Terveellisiä reseptejä Aamiainen Avokadoa j... Avokadoa ja uppomuna ruisleivällä 10 minuuttia 381 kcal Ruokablogien kuvauksellinen klassikko, josta saat roppakaupalla täyttävää proteiinia heti aamusta. Ole hyvä! Teksti: Gitte Heidi Rasmussen 22. huhtikuuta 2020 RAUHALLINEN AAMU? Koristele avokadoleipä paahdetuilla siemenillä ja tuoreilla yrteillä. © Skovdal Nordic Avokadoa ja uppomuna ruisleivällä Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 hengelle 2 viipaletta ruisleipää 2 munaa 1 kypsää avokadoa ¼ sitruunan mehu merisuolaa mustapippuria 1 tl auringonkukan siemeniä 1 tl kurpitsansiemeniä ½ tl chiansiemeniä ½ tl seesaminsiemeniä ¼ dl yrttisilppua, esimerkiksi ruohosipulia ja kirveliä Valmistus Keitä vettä korkealaitaisessa paistokasarissa muutaman minuutin ajan. Sammuta levy. Riko munat yksitellen matalalle lautaselle. Vie lautasen reuna lähelle veden pintaa. Valuta muna rauhallisesti veteen. Isoon kasariin mahtuu neljä munaa kerralla. Hauduta 4 minuuttia jäähtyvässä vedessä. Kun keltuaiset muuttuvat vaaleiksi, irrota rihmat ja nosta munat vedestä reikäkauhalla. Paahda leivät. Puolita avokadot, poista kivet ja viipaloi hedelmäliha. Jaa leiville. Nosta uppomunat leipien päälle, mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Ripottele päälle siemenet ja yrttisilppu. LUE MYÖS: Avokado – vihreästä herkusta on moneksi AvokadoMuna