Avokadoa ja uppomuna ruisleivällä
4 hengelle
TARVITTAVA AIKA
Valmisteluaika: 5 minuuttia
Valmistusaika: 5 minuuttia
Aika yhteensä: 10 minuuttia
AINEKSET
4 viipaletta ruisleipää
4 munaa
2 kypsää avokadoa
½ sitruunan mehu
merisuolaa
mustapippuria
2 tl auringonkukan siemeniä
2 tl kurpitsansiemeniä
1 tl chiansiemeniä
1 tl seesaminsiemeniä
¼ dl yrttisilppua, esimerkiksi ruohosipulia ja kirveliä
Valmistus
Keitä vettä korkealaitaisessa paistokasarissa muutaman minuutin ajan. Sammuta levy.
- Riko munat yksitellen matalalle lautaselle. Vie lautasen reuna lähelle veden pintaa. Valuta muna rauhallisesti veteen.
- Isoon kasariin mahtuu neljä munaa kerralla. Hauduta 4 minuuttia jäähtyvässä vedessä.
- Kun keltuaiset muuttuvat vaaleiksi, irrota rihmat ja nosta munat vedestä reikäkauhalla.
- Paahda leivät. Puolita avokadot, poista kivet ja viipaloi hedelmäliha. Jaa leiville.
- Nosta uppomunat leipien päälle, mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.
- Ripottele päälle siemenet ja yrttisilppu.
Ravintosisältö/annos
Energiaa: 381 kcal
Proteiinia: 14 g
Rasvaa: 20 g
Hiilihydraattia: 39 g
Kuitua: 7 g