Tomaattisalaatti ja kastike

Kevyt tomaattisalaatti on täydellinen kumppani niin grilliherkuille kuin italialaisen keittiön klassikoille, kuten pastalle, lasagnelle ja pizzalle.

tomaattisalaatti

TOMAATTISALAATTI – vain paranee, jos se saa odotella pari tuntia jääkaapissa.

© wichmann+bendtsen

Tomaattisalaatti ja kastike

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 400 g tomaattia
  • 1 punasipulia
  • 50 g salaattisekoitusta
  • Merisuolaa
  • Mustapippuria myllystä

Kastike:

  • 3 rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
  • ½ tl dijonsinappia
  • 1 tl omenaviinietikkaa

Valmistus

  • Viipaloi tomaatit ja punasipulit.
  • Asettele salaatti lautaselle ja levitä tomaatit ja sipulit päälle.
  • Sekoita kastikeainekset ja kaada kastike tomaattien päälle. Ripottele päälle suolaa ja pippuria.

VINKKI Liota halutessasi punasipuleita vedessä tai sitruunamehussa 5–10 minuuttia. Tämä pehmentää ja pyöristää niiden makua.

VINKKI Tähän tomaattisalaattiin sopivat erinomaisen hyvin myös rukola, oliivit, paistetut valkosipulinkynnet, fetajuusto ja marinoidut punasipulit.