Kikherneet ovat hummuksesta ja falafeleistä tuttu proteiinilähde, joissa on mukavasti myös terveellistä ja kylläisyyttä antavaa kuitua. Tällä viikolla tarjotaan kikherneitä ja muita palkokasveja, kuten papuja ja linssejä. Palkokasvit ovat kaikki hyviä ja terveellisempiä vaihtoehtoja lihalle.
Viikon aluksi tarjotaan ruusukaali-caesarsalaattia, jossa on lisäksi avokadoa ja parmesaania sekä paahdettuja kikherneitä leipäkrutonkien tilalla. Tarjoa paahdetun ruisleivän kanssa levitteenä itsetehtyä hummusta.
Seuraavana päivänä laitetaan kikherneiden sijasta linssejä: buddhakulho savulohta, linssejä ja uunijuureksia hunnutettuna yrttitahnalla.
Kikherneitä on luvassa taas keskiviikon samettisessa tomaattikeitossa. Tarjoa lämmintä leipää lisäksi.
Torstaina kikherneet ovat mukana lammaspyöryköiden seurana tarjottavassa ohrahelmi-fetasalaatissa. Tee tupla-annos pyöryköitä ja pakasta puolet kiireisiä päiviä varten.
Perjantaina paistetaan kikhernevohveleita, jotka hunnutetaan punajuuritahnalla ja tarjoillaan värikkäiden kasvisten ja tahinikastikkeen kanssa. Nam! Jos kaipaat lihaa, tarjoa täytteenä broileria tai savukalaa.
Kikherneet sopivat myös leivontaan. Usko pois ja kokeile kikherneblondieita tahinikuorrutuksella marjojen kanssa.
SÄILÖTYT – tetrassa tai tölkissä. käyttövalmiina patoihin, keittoihin ja salaatteihin ja kaikkeen ruuanlaittoon. Helppoa! Bonuksena vegaaniseen leivontaan kananmunan tilalla toimiva kiherneiden liemi eli aquafaba.
PAAHDETUT kikherneet – paahda kypsennetyt tai huuhdotut säilyke-kikherneet uunissa tai pannulla, käytä salaattin tai snackina.
KUNTO PLUSsan ateriaehdotukset tekevät arjen aterioista innostavampia
Saat joka viikko 5 seuraavien periaatteiden mukaan laadittua terveellistä päivällisreseptiä sekä bonusreseptin viikonvaihteeksi.