Kikherneblondiet tahinikuorrutuksella

35 minuuttia
195 kcal

Kikherne on hummuksesta ja falafelista tuttu ruoka-aine, mutta niitä voi käyttää myös salaateissa ja pataruuissa – ja leivonnaisissa.

Kikherneblondiet

Kikherneblondiet tahinikuorrutuksella

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 palaa

  • ¼ tölkki kypsiä kikherneitä tai 240 g itse keitettyjä kikherneitä
  • ¼ muna
  • ¼ dl akaasiahunajaa
  • ¼ rkl tahinitahnaa
  • ¼ dl maapähkinävoita
  • ¼ tl vaniljajauhetta
  • ¼ dl kookossokeria tai kidesokeria
  • ¼ tl leivinjauhetta
  • ¼ tl ruokasoodaa

Tahinikuorrutus

  • ¼ tl tahinitahnaa
  • ¼ tl akaasiahunajaa
  • ¼ tl vettä
  • ¼ tl vaniljajauhetta
  • ripaus suolaa

Koristeeksi

  • 22 g marjoja
  • syötäviä kukkia

Valmistus

  • Sekoita blondieainekset teho­sekoittimessa tasaiseksi taikinaksi.
  • Levitä taikina 20 x 20 cm vuokaan ja kypsennä kullanruskeaksi 175 asteessa noin 25 minuuttia.
  • Sekoita tahinikuorrutuksen ainekset.
  • Anna taikinalevyn jäähtyä vuoassa.
  • Valuta tahinikuorrutus taikinalevyn päälle, jaa se yhdeksään osaan ja koristele marjoilla ja kukilla.

LUE MYÖS: Terveellisen ja helpon banaanileivän resepti tai lue lisää terveellisistä leivonnaisista.