Terveellisiä reseptejä Jälkiruoka Kikhernebl... Kikherneblondiet tahinikuorrutuksella 35 minuuttia 195 kcal Kikherne on hummuksesta ja falafelista tuttu ruoka-aine, mutta niitä voi käyttää myös salaateissa ja pataruuissa – ja leivonnaisissa. Teksti: Signe Moesby Leth 30. elokuuta 2017 Kikherneblondiet tahinikuorrutuksella Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 palaa ¼ tölkki kypsiä kikherneitä tai 240 g itse keitettyjä kikherneitä ¼ muna ¼ dl akaasiahunajaa ¼ rkl tahinitahnaa ¼ dl maapähkinävoita ¼ tl vaniljajauhetta ¼ dl kookossokeria tai kidesokeria ¼ tl leivinjauhetta ¼ tl ruokasoodaa Tahinikuorrutus ¼ tl tahinitahnaa ¼ tl akaasiahunajaa ¼ tl vettä ¼ tl vaniljajauhetta ripaus suolaa Koristeeksi 22 g marjoja syötäviä kukkia Valmistus Sekoita blondieainekset tehosekoittimessa tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina 20 x 20 cm vuokaan ja kypsennä kullanruskeaksi 175 asteessa noin 25 minuuttia. Sekoita tahinikuorrutuksen ainekset. Anna taikinalevyn jäähtyä vuoassa. Valuta tahinikuorrutus taikinalevyn päälle, jaa se yhdeksään osaan ja koristele marjoilla ja kukilla. LUE MYÖS: Terveellisen ja helpon banaanileivän resepti tai 20 terveellistä leivontaohjetta. Kikherne