Kikherneblondiet
© wichmann+bendtsen

Kikherneblondiet tahinikuorrutuksella

Kikherne on hummuksesta ja falafelista tuttu ruoka-aine, mutta niitä voi käyttää myös salaateissa ja pataruuissa – ja leivonnaisissa.

keskiviikko 30. elokuuta 2017 teksti S. Leth

Kikherneblondiet tahinikuorrutuksella

9 palaa

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 10 minuuttia

Valmistusaika: 25 minuuttia

Aika yhteensä: 35 minuuttia

AINEKSET

1 tölkki kypsiä kikherneitä tai 240 g itse keitettyjä kikherneitä

1 muna

½ dl akaasiahunajaa

1 rkl tahinitahnaa

1 dl maapähkinävoita

1 tl vaniljajauhetta

1 dl kookossokeria tai kidesokeria

½ tl leivinjauhetta

1/3 tl ruokasoodaa

Tahinikuorrutus

1 tl tahinitahnaa

1 tl akaasiahunajaa

1-2 tl vettä

¼ tl vaniljajauhetta

ripaus suolaa

Koristeeksi

100 g marjoja

syötäviä kukkia

Valmistus

  • Sekoita blondieainekset teho­sekoittimessa tasaiseksi taikinaksi.
  • Levitä taikina 20 x 20 cm vuokaan ja kypsennä kullanruskeaksi 175 asteessa noin 25 minuuttia.
  • Sekoita tahinikuorrutuksen ainekset.
  • Anna taikinalevyn jäähtyä vuoassa.
  • Valuta tahinikuorrutus taikinalevyn päälle, jaa se yhdeksään osaan ja koristele marjoilla ja kukilla.

Ravintosisältö/annos

Energiaa: 195 kcal

Proteiinia: 6,2 g

Rasvaa: 9 g

Hiilihydraattia: 23,8 g

Kuitua: 2,7 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Missä juokset mieluiten?


KUNTO PLUS suosittelee