Makea kesäkurpitsapiiras
Tämä kesäkurpitsapiiras on mainio makupala tai välipala makean mielitekoon.
Tämä kesäkurpitsapiiras on mainio makupala tai välipala makean mielitekoon.
Kesäkurpitsapiiras sopii makeaksi välipalaksi tai jälkiruuaksi.
Jauha kaikki pohjan ainekset hienoksi, tasaiseksi massaksi.
Levitä pohjataikina pieneen kakkuvuokaan (20 x 15 cm) ja paista 150-asteisessa uunissa 20‒25 minuuttia. Tee täyte pohjan paistuessa.
Leikkaa kesäkurpitsa pitkittäin 4 osaan ja poista siemenet. Raasta kesäkurpitsa.
Vatkaa munat ja valkuaiset vaahdoksi. Sekoita kesäkurpitsaraaste ja loput aineet munavaahdon joukkoon.
Ota vuoka uunista ja pistele pohjaa haarukalla noin 10 kertaa. Kumoa täyte pohjan päälle.
Paista piirasta 175-asteisessa uunissa 30‒35 minuuttia.
Koristele marjoilla ja sitruunankuorisuikaleilla.