Makea kesäkurpitsapiiras

80 minuuttia
156,5 kcal

Tämä kesäkurpitsapiiras on mainio makupala tai välipala makean mielitekoon.

Kesäkurpitsapiiras sopii makeaksi välipalaksi tai jälkiruuaksi.

Kesäkurpitsapiiras

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Pohja

  • 60 g keitettyjä kikherneitä
  • ¼ luomusitruunan raastettu kuori ja mehu
  • ¼ tl leivinjauhetta 

  • ½ tl vaniljajauhetta

  • 12 g sulatettua kookosöljyä

  • ¼ tl steviaa
  • ½ rkl agavesiirappia
  • ½ munaa

Täyte

  • ¼ kesäkurpitsa, josta on poistettu siemenet
  • ¼ tl steviaa
  • Ripaus vaniljajauhetta
  • ¼ rkl agavesiirappia
  • ¼ luomusitruunan raastettu kuori ja mehu
  • ½ munaa
  • ¼ valkuainen

Koristeeksi

  • Tuoreita marjoja ja sitruunankuorisuikaleita

Valmistus

  • Jauha kaikki pohjan ainekset hienoksi, tasaiseksi massaksi.

  • Levitä pohjataikina pieneen kakkuvuokaan (20 x 15 cm) ja paista 150-asteisessa uunissa 20‒25 minuuttia. Tee täyte pohjan paistuessa.

  • Leikkaa kesäkurpitsa pitkittäin 4 osaan ja poista siemenet. Raasta kesäkurpitsa.

  • Vatkaa munat ja valkuaiset vaahdoksi. Sekoita kesäkurpitsaraaste ja loput aineet munavaahdon joukkoon.

  • Ota vuoka uunista ja pistele pohjaa haarukalla noin 10 kertaa. Kumoa täyte pohjan päälle.

  • Paista piirasta 175-asteisessa uunissa 30‒35 minuuttia.

  • Koristele marjoilla ja sitruunankuorisuikaleilla.