Kesäkurpitsapiiras sopii makeaksi välipalaksi tai jälkiruuaksi.

Makea kesäkurpitsapiiras

Tämä kesäkurpitsapiiras on mainio makupala tai välipala makean mielitekoon.

keskiviikko 19. helmikuuta 2014 teksti KUNTO PLUS

Kesäkurpitsapiiras

8 annosta

Pohja

240 g keitettyjä kikherneitä
1 luomusitruunan raastettu kuori ja mehu
1 tl leivinjauhetta 

2 tl vaniljajauhetta

50 g sulatettua kookosöljyä

½ tl steviaa
2 rkl agavesiirappia
2 munaa

Täyte

1 kesäkurpitsa, josta on poistettu siemenet
1/3 tl steviaa
Ripaus vaniljajauhetta
1 rkl agavesiirappia
1 luomusitruunan raastettu kuori ja mehu
2 munaa
1 valkuainen

Koristeeksi

Tuoreita marjoja ja sitruunankuorisuikaleita


Valmistus

  • Jauha kaikki pohjan ainekset hienoksi, tasaiseksi massaksi.
  • Levitä pohjataikina pieneen kakkuvuokaan (20 x 15 cm) ja paista 150-asteisessa uunissa 20‒25 minuuttia. Tee täyte pohjan paistuessa.
  • Leikkaa kesäkurpitsa pitkittäin 4 osaan ja poista siemenet. Raasta kesäkurpitsa.
  • Vatkaa munat ja valkuaiset vaahdoksi. Sekoita kesäkurpitsaraaste ja loput aineet munavaahdon joukkoon.
  • Ota vuoka uunista ja pistele pohjaa haarukalla noin 10 kertaa. Kumoa täyte pohjan päälle.
  • Paista piirasta 175-asteisessa uunissa 30‒35 minuuttia.
  • Koristele marjoilla ja sitruunankuorisuikaleilla.




Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee