Ruusukaali-caesarsalaatti ja kikhernekrutongit

45 minuuttia
406 kcal

Uusi versio perinteisestä caesarsalaatista on sekä helppo valmistaa että mahtavan maukas. Leipäkrutongit korvataan kikhernekrutongeilla, jotka tuovat reseptiin lisää proteiinia, ja lihaton salaatti maistuu myös kasvissyöjille.

Ruusukaali-caesarsalaatti

RAPEA RUUSUKAALI-CAESARSALAATTI Kokeile uutta caesarsalaattia, joka tehdään ilman broileria mutta jossa on silti rutkasti proteiinia.

© wichmann+bendtsen

Ruusukaali-caesarsalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 hengelle

  • 200 g ruusukaalia tai suippokaalia
  • ½ avokadoa
  • 1 kevätsipuli
  • ½ omenaa
  • 2 rkl parmesaaniraastetta

Krutongit

  • 120 g kikherneitä tölkistä
  • ½ rkl oliiviöljyä
  • 1 tl yrttisilppua, esimerkiksi rosmariinia, timjamia, oreganoa ja/tai basilikaa
  • ½ tl merisuolaa
  • tl valkosipulijauhetta

Kastike

  • 4 rkl rahkaa tai kreikkalaista jogurttia
  • ½ sitruunan mehu ja kuoriraaste
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ½ tl valkosipulijauhetta
  • 2 rkl parmesaaniraastetta
  • ¼ tl dijoninsinappia
  • ½ rkl akaasiahunajaa
  • merisuolaa
  • mustapippuria

Valmistus

  • Kaada vesi pois kikherneistä, huuhtele ja painele kuivaksi talousaperilla.

  • Lisää öljy ja mausteet ja sekoita hyvin. Levitä uunipellille talouspaperin päälle ja kypsennä 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes kikherneet ovat rapeita.

  • Poista ruusukaaleista uloimmat lehdet ja viipaloi kaalit, avokado ja kevätsipuli. Kuutioi omena.

  • Sekoita kastikeainekset, mausta suolalla ja pippurilla.

  • Jaa ruusukaalit, avokado, omena ja kevätsipuli lautasille. Lisää päälle kikhernekrutongit. Viimeistele annokset parmesaanilla. Tarjoa kastike erikseen.