Ruusukaali-caesarsalaatti
Rapea ruusukaali-caesarsalaatti

Kokeile uutta caesarsalaattia, joka tehdään ilman broileria mutta jossa on silti rutkasti proteiinia. 

© wichmann+bendtsen

Ruusukaali-caesarsalaatti ja kikhernekrutongit

Uusi versio perinteisestä caesarsalaatista on sekä helppo valmistaa että mahtavan maukas. Leipäkrutongit korvataan kikhernekrutongeilla, jotka tuovat reseptiin lisää proteiinia, ja lihaton salaatti maistuu myös kasvissyöjille.

keskiviikko 22. tammikuuta 2020 teksti S. Leth

Ruusukaali-caesarsalaatti

2 hengelle

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 15 minuuttia

Valmistusaika: 30 minuuttia

Aika yhteensä: 45 minuuttia

AINEKSET

200 g ruusukaalia tai suippokaalia

½ avokadoa

1 kevätsipuli

½ omenaa

2 rkl parmesaaniraastetta

Krutongit

120 g kikherneitä tölkistä

½ rkl oliiviöljyä

1 tl yrttisilppua, esimerkiksi rosmariinia, timjamia, oreganoa ja/tai basilikaa

½ tl merisuolaa

¹∕³ tl valkosipulijauhetta

Kastike

4 rkl rahkaa tai kreikkalaista jogurttia

½ sitruunan mehu ja kuoriraaste

1 rkl oliiviöljyä

½ tl valkosipulijauhetta

2 rkl parmesaaniraastetta

¼ tl dijoninsinappia

½ rkl akaasiahunajaa

merisuolaa

mustapippuria

Valmistus

  • Kaada vesi pois kikherneistä, huuhtele ja painele kuivaksi talousaperilla.

  • Lisää öljy ja mausteet ja sekoita hyvin. Levitä uunipellille talouspaperin päälle ja kypsennä 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes kikherneet ovat rapeita.
  • Poista ruusukaaleista uloimmat lehdet ja viipaloi kaalit, avokado ja kevätsipuli. Kuutioi omena.
  • Sekoita kastikeainekset, mausta suolalla ja pippurilla.
  • Jaa ruusukaalit, avokado, omena ja kevätsipuli lautasille. Lisää päälle kikhernekrutongit. Viimeistele annokset parmesaanilla. Tarjoa kastike erikseen.

Ravintosisältö/annos:

Energiaa: 406 kcal

Proteiinia: 20 g

Rasvaa: 22 g

Hiilihydraattia: 38 g

Kuitua: 10 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee