Ruusukaali-caesarsalaatti
Rapea ruusukaali-caesarsalaatti

Kokeile uutta caesarsalaattia, joka tehdään ilman broileria mutta jossa on silti rutkasti proteiinia. 

© wichmann+bendtsen

Ruusukaali-caesarsalaatti ja kikhernekrutongit

Uusi versio perinteisestä caesarsalaatista on sekä helppo valmistaa että mahtavan maukas. Leipäkrutongit korvataan kikhernekrutongeilla, jotka tuovat reseptiin lisää proteiinia, ja lihaton salaatti maistuu myös kasvissyöjille.

keskiviikko 22. tammikuuta 2020 teksti S. Leth

Ruusukaali-caesarsalaatti

2 hengelle

200 g ruusukaalia tai suippokaalia 
½ avokadoa 
1 kevätsipuli 
½ omenaa 
2 rkl parmesaaniraastetta

Krutongit 
120 g kikherneitä tölkistä 
½ rkl oliiviöljyä 
1 tl yrttisilppua, esimerkiksi rosmariinia, timjamia, oreganoa ja/tai basilikaa 
½ tl merisuolaa 
¹∕³ tl valkosipulijauhetta 


Kastike 
4 rkl rahkaa tai kreikkalaista jogurttia 
½ sitruunan mehu ja kuoriraaste 
1 rkl oliiviöljyä 
½ tl valkosipulijauhetta 
2 rkl parmesaaniraastetta 
¼ tl dijoninsinappia 
½ rkl akaasiahunajaa 
merisuolaa 
mustapippuria


Valmistus

  • Kaada vesi pois kikherneistä, huuhtele ja painele kuivaksi talousaperilla. 
  • Lisää öljy ja mausteet ja sekoita hyvin. Levitä uunipellille talouspaperin päälle ja kypsennä 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes kikherneet ovat rapeita. 
  • Poista ruusukaaleista uloimmat lehdet ja viipaloi kaalit, avokado ja kevätsipuli. Kuutioi omena. 
  • Sekoita kastikeainekset, mausta suolalla ja pippurilla. 
  • Jaa ruusukaalit, avokado, omena ja kevätsipuli lautasille. Lisää päälle kikhernekrutongit. Viimeistele annokset parmesaanilla. Tarjoa kastike erikseen.

Ravintosisältö/annos:

Energiaa 406 kcal 
Proteiinia 20 g 
Rasvaa 22 g 
Hiilihydraattia 38 g 
Kuitua 10 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mitä terveysneuvoa sinun on vaikeinta noudattaa?


KUNTO PLUS suosittelee