Ruusukaali-caesarsalaatti ja paahdetut kikherneet

30 minuuttia
406 kcal

Uusi versio caesarsalaatista on sekä helppo valmistaa että mahtavan maukas. Leipäkrutongit korvataan paahdetuilla kikherneillä, jotka tuovat reseptiin lisää proteiinia, ja lihaton salaatti maistuu myös kasvissyöjille.

Ruusukaali-caesarsalaatti

RAPEA RUUSUKAALI-CAESARSALAATTI Kokeile uutta caesarsalaattia, joka tehdään ilman broileria mutta jossa on silti rutkasti proteiinia.

© wichmann+bendtsen

Ruusukaali-caesarsalaatti ja paahdetut kikherneet

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 hengelle

  • 200 g ruusukaalia tai suippokaalia
  • ½ avokadoa
  • 1 kevätsipuli
  • ½ omenaa
  • 2 rkl parmesaaniraastetta

Paahdetut kikherneet

  • 120 g kikherneitä tölkistä
  • ½ rkl oliiviöljyä
  • 1 tl yrttisilppua, esimerkiksi rosmariinia, timjamia, oreganoa ja/tai basilikaa
  • ½ tl merisuolaa
  • tl valkosipulijauhetta

KEvennetty caesarkastike

  • 4 rkl rahkaa tai kreikkalaista jogurttia
  • ½ sitruunan mehu ja kuoriraaste
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ½ tl valkosipulijauhetta
  • 2 rkl parmesaaniraastetta
  • ¼ tl dijoninsinappia
  • ½ rkl akaasiahunajaa
  • merisuolaa
  • mustapippuria

Valmistus

  • Kaada vesi pois kikherneistä, huuhtele ja painele kuivaksi talousaperilla.
  • Lisää öljy ja mausteet ja sekoita hyvin. Levitä uunipellille talouspaperin päälle ja kypsennä 200 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes kikherneet ovat rapeita.
  • Poista ruusukaaleista uloimmat lehdet ja viipaloi kaalit, avokado ja kevätsipuli. Kuutioi omena.
  • Sekoita kastikeainekset, mausta suolalla ja pippurilla.
  • Jaa ruusukaalit, avokado, omena ja kevätsipuli lautasille. Lisää päälle paahdetut kikherneet. Viimeistele annokset parmesaanilla. Tarjoa kastike erikseen.