Marokkolainen broileri-kikhernepata

1 tuntia
433 kcal

Tämä mausteinen, muun muassa valkosipulia, inkivääriä ja kurkumaa sisältävä pata lämmittää ja vie mielen eksoottisiin maisemiin.

Marokkolainen broileri-kikhernepata

MAROKKOLAINEN PATA – ihana, mausteinen ruoka, joka on myös loistava vierasruoka. Pataruoan voi nimittäin valmistaa jo edellisenä päivänä, jolloin se on tarjoiltaessa entistä parempaa.

© wichmann+bendtsen

Marokkolainen broileri-kikhernepata

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 ANNOSTA

  • 1 sipulia
  • 1 porkkanaa
  • ¼ kukkakaalia
  • 250 g bataattia
  • 1 kynsi valkosipulinkynttä
  • ¾ rkl inkivääriä
  • ½ rkl oliiviöljyä
  • 1 broilerin rintafilettä
  • ¾ tl juustokuminaa
  • ½ tl savupaprikaa
  • ¾ tl kurkumaa
  • ¼ tl kanelia
  • Merisuolaa
  • Mustapippuria
  • 5 kuivattua aprikoosia
  • ½ l kasvislientä
  • ½ tlk kikherneitä
  • ½ tlk tomaattimurskaa
  • ¼ sitruunan mehu ja kuori
  • Minttua

Valmistus

  • Paloittele sipuli, porkkanat ja kukkakaali. Kuutioi bataatti ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Raasta inkivääri.
  • Kuullota kasviksia padassa oliiviöljyssä pari minuuttia.
  • Kuutioi broileri, lisää pataan ja paista vielä pari minuuttia.
  • Mausta ja lisää pilkotut aprikoosit ja muut ainekset paitsi sitruuna. Anna hautua hiljalleen 30 minuuttia
  • Mausta sitruunalla, tarkista suola ja pippuri ja viimeistele pata mintulla.

VINKKI: Marokkolaiseen pataan kuuluu paljon mausteita. Kirpeys syntyy myös etikasta sitruunan sijasta.