Kikhernevohvelit ja punajuuritahna

25 minuuttia
456 kcal

Kikherneet sopivat sekä leivontaan että ruuanlaittoon. Kuitupitoiset herneet sopivat myös esimerkiksi vohvelitaikinaan, jos haluat välttää tai vähentää viljapohjaisten jauhojen käyttöä. Kokeile herkullisia kikhernevohveleita ja punajuuritahnaa. Lisäksi salaattia, avokadoa ja tahinikastiketta.

Kikhernevohveleita täytteiden kera lautasilla

KIKHERNEVOHVELIT sopivat lounaaksi tai päivälliseksi.

© wichmann+bendtsen

Kikhernevohvelit, punajuurilevitettä, salaattia, avokadoa ja tahinikastiketta

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Vohvelitaikina

  • 1 dl kikhernejauhoa
  • 1 dl vettä
  • 1 muna
  • ½ tl juustokuminaa eli jeeraa
  • 1 puristettu valkosipulinkynsi
  • ½ tl merisuolaa

Punajuuritahna

  • 75 g keitettyä punajuurta
  • ½ dl skyriä tai rahkaa
  • ½ rkl tahinitahnaa
  • ¼ tl suolaa
  • pippuria myllystä
  • ½ tl juustokuminaa eli jeeraa

Tahinikastike

  • ½ rkl tahinitahnaa
  • 1 rkl vettä
  • 1 puristettu valkosipulinkynsi
  • merisuolaa
  • pippuria myllystä

Annoksiin

  • 50 g salaattisekoitusta
  • 50 g kirsikkatomaatteja
  • 1 suikaloitu porkkana
  • ½ avokadoa viipaleina
  • 2 rkl paahdettuja kurpitsansiemeniä

Valmistus

Voit tehdä kikhernejauhoa myös kuivatuista kikherneistä itse (ei siis keitetyistä säilyketölkissä olevista). Aja tehosekoittimella tai muulla vastaavalla kuivatut herneet sileäksi jauhoksi.

  • Sekoita kaikki vohvelitaikinan ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  • Paista vohveliraudalla kullanruskeita vohveleita.
  • Sekoita kaikki punajuuritahnan ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.
  • Sekoita tahinikastikkeen ainekset. Lisää vettä vähitellen, kunnes kastike on sopivan paksua.
  • Tarjoa vohveleiden kanssa punajuuritahnaa, salaattia, avokadoa ja tahinikastiketta.

KATSO MYÖS: Nopea hummus säilykekikherneistä