Kikhernevohvelit sekä punajuurilevitettä, salaattia, avokadoa ja tahinikastiketta
2 annosta
Valmisteluaika: 15 minuuttia
Valmistusaika: 10 minuuttia
Aika yhteensä: 25 minuuttia
Vohvelitaikina:
1 dl kikhernejauhoa
1 dl vettä
1 muna
½ tl juustokuminaa eli jeeraa
1 puristettu valkosipulinkynsi
½ tl merisuolaa
Punajuurilevite:
75 g keitettyä punajuurta
½ dl skyriä tai rahkaa
½ rkl tahinitahnaa
¼ tl suolaa
pippuria myllystä
½ tl juustokuminaa eli jeeraa
Tahinikastike:
½ rkl tahinitahnaa
1-2 rkl vettä
1 puristettu valkosipulinkynsi
merisuolaa
pippuria myllystä
Tarjoiluun:
50 g salaattisekoitusta
50 g kirsikkatomaatteja
1 suikaloitu porkkana
½ avokadoa viipaleina
2 rkl paahdettuja kurpitsansiemeniä
Valmistus
*Voit tehdä kikhernejauhoa myös itse kuivatuista kikherneistä (ei säilyketölkissä olevista). Aja tehosekoittimella tai muulla vastaavalla kuivatut herneet sileäksi jauhoksi.
Sekoita kaikki vohvelitaikinan ainekset tasaiseksi taikinaksi.
Paista vohveliraudalla kullanruskeita vohveleita.
Sekoita kaikki punajuuritahnan ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.
Sekoita tahinikastikkeen ainekset. Lisää vettä vähitellen, kunnes kastike on sopivan paksua.
Tarjoa vohveleiden kanssa punajuurilevitettä, salaattia, avokadoa ja tahinikastiketta.
Ravintosisältö/annos
Energiaa: 456 kcal
Proteiinia: 22,1 g
Rasvaa: 25,1 g
Hiilihydraattia: 42 g
Kuitua: 11,2 g