Kikhernevohvelit ja punajuurilevite

25 minuuttia
456 kcal

Kikherneet sopivat sekä leivontaan että ruuanlaittoon. Kuitupitoiset herneet sopivat myös esimerkiksi vohveleissa käytettäviksi, jos haluat välttää tai vähentää viljapohjaisten jauhojen käyttöä. Kokeile herkullisia kikhernevohveleita punajuurilevitteen kera. Lisäkkeenä salaattia, avokadoa ja tahinikastiketta.

Kikhernevohveleita täytteiden kera lautasilla

Kikhernevohvelit sekä punajuurilevitettä, salaattia, avokadoa ja tahinikastiketta

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Vohvelitaikina:

  • 1 dl kikhernejauhoa
  • 1 dl vettä
  • 1 muna
  • ½ tl juustokuminaa eli jeeraa
  • 1 puristettu valkosipulinkynsi
  • ½ tl merisuolaa

Punajuurilevite:

  • 75 g keitettyä punajuurta
  • ½ dl skyriä tai rahkaa
  • ½ rkl tahinitahnaa
  • ¼ tl suolaa
  • pippuria myllystä
  • ½ tl juustokuminaa eli jeeraa

Tahinikastike:

  • ½ rkl tahinitahnaa
  • 1 rkl vettä
  • 1 puristettu valkosipulinkynsi
  • merisuolaa
  • pippuria myllystä

Tarjoiluun:

  • 50 g salaattisekoitusta
  • 50 g kirsikkatomaatteja
  • 1 suikaloitu porkkana
  • ½ avokadoa viipaleina
  • 2 rkl paahdettuja kurpitsansiemeniä

Valmistus

Voit tehdä kikhernejauhoa myös itse kuivatuista kikherneistä (ei säilyketölkissä olevista). Aja tehosekoittimella tai muulla vastaavalla kuivatut herneet sileäksi jauhoksi.

  • Sekoita kaikki vohvelitaikinan ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  • Paista vohveliraudalla kullanruskeita vohveleita.
  • Sekoita kaikki punajuuritahnan ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.
  • Sekoita tahinikastikkeen ainekset. Lisää vettä vähitellen, kunnes kastike on sopivan paksua.
  • Tarjoa vohveleiden kanssa punajuurilevitettä, salaattia, avokadoa ja tahinikastiketta.