Pinaattivohveleita ja lohta

30 minuuttia
236 kcal

Ihana lounasateria, joka on yhtä terveellinen kuin herkullinenkin!

Leikkuulaudalla vohveleita ja lisukkeita

Pinaattivohveleita ja lohta

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 20 g tuoretta pinaattia
  • munaa
  • 48 g raejuustoa
  • ¾ rkl psylliumjauhetta
  • ¼ tl suolaa
  • ½ tl leivinjauhetta
  • rypsiöljyä paistamiseen

Lisäksi

  • ¾ munaa tai
  • viiriäisenmunaa
  • 70 g lämminsavulohtatuoretta tilliä
  • 20 g skyriä
  • 20 g ricottajuustoa
  • ½ limetin mehu
  • suolaa ja pippuriatuoreita ituja

Valmistus

  • Pane vohvelirauta lämpiämään siksi aikaa, kun valmistat taikinan.
  • Sekoita kaikki taikinan ainekset tehosekoittimessa.
  • Kaada vohveliraudalle hiukan öljyä ja lisää 2 rkl taikinaa raudan keskelle. Sulje kansi. Paista vohvelia muutama minuutti. Jatka, kunnes koko taikina on paistettu. Nosta vohvelit syrjään ja peitä pino foliolla, jotta se pysyy lämpimänä.
  • Keitä munat. Kananmunat tarvitsevat n. 7 minuuttia, viiriäisenmunat n. 2,5 minuuttia. Kuori ja halkaise munat.
  • Leikkaa lohi paloiksi. Hienonna tilli. Sekoita skyr, limettimehu, tilli, suola ja pippuri keskenään.
  • Pane lautaselle vohveleita ja niiden päälle lohipaloja, munanpuolikkaita, ituja ja tillikastiketta. Ripottele päälle hiukan suolaa.

Terveellistä ja hyvää

Lohessa on runsaasti omega-3-rasvahappoja, jotka lisäävät hyödyllisten ruuansulatusbakteerien määrää.