Pinaattivohveleita ja lohta
5 annosta
TARVITTAVA AIKA
Valmisteluaika: 10 minuuttia
Valmistusaika: 20 minuuttia
Aika yhteensä: 30 minuuttia
AINEKSET
50 g tuoretta pinaattia
3 munaa
120 g raejuustoa
2 rkl psylliumjauhetta
½ tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
rypsiöljyä paistamiseen
Lisäksi
2 munaa tai
4 viiriäisenmunaa
175 g lämminsavulohtatuoretta tilliä
50 g skyriä
50 g ricottajuustoa
1 limetin mehu
suolaa ja pippuriatuoreita ituja
Valmistus
- Pane vohvelirauta lämpiämään siksi aikaa, kun valmistat taikinan.
- Sekoita kaikki taikinan ainekset tehosekoittimessa.
- Kaada vohveliraudalle hiukan öljyä ja lisää 2 rkl taikinaa raudan keskelle. Sulje kansi. Paista vohvelia muutama minuutti. Jatka, kunnes koko taikina on paistettu. Nosta vohvelit syrjään ja peitä pino foliolla, jotta se pysyy lämpimänä.
- Keitä munat. Kananmunat tarvitsevat n. 7 minuuttia, viiriäisenmunat n. 2,5 minuuttia. Kuori ja halkaise munat.
- Leikkaa lohi paloiksi. Hienonna tilli. Sekoita skyr, limettimehu, tilli, suola ja pippuri keskenään.
- Pane lautaselle vohveleita ja niiden päälle lohipaloja, munanpuolikkaita, ituja ja tillikastiketta. Ripottele päälle hiukan suolaa.
Terveellistä ja hyvää
Lohessa on runsaasti omega-3-rasvahappoja, jotka lisäävät hyödyllisten ruuansulatusbakteerien määrää.
Ravintosisältö/annos
Energiaa: 236 kcal
Proteiinia: 19,7 g
Rasvaa: 15,6 g
Hiilihydraattia: 5,9 g
Kuitua: 2 g