Leikkuulaudalla vohveleita ja lisukkeita
© Mikkel Adsbøl

Pinaattivohveleita ja lohta

Ihana lounasateria, joka on yhtä terveellinen kuin herkullinenkin!

maanantai 19. syyskuuta 2016 teksti M. Louring

Pinaattivohveleita ja lohta

5 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 10 minuuttia

Valmistusaika: 20 minuuttia

Aika yhteensä: 30 minuuttia

AINEKSET

50 g tuoretta pinaattia

3 munaa

120 g raejuustoa

2 rkl psylliumjauhetta

½ tl suolaa

1 tl leivinjauhetta

rypsiöljyä paistamiseen

Lisäksi

2 munaa tai

4 viiriäisenmunaa

175 g lämminsavulohtatuoretta tilliä

50 g skyriä

50 g ricottajuustoa

1 limetin mehu

suolaa ja pippuriatuoreita ituja

Valmistus

  • Pane vohvelirauta lämpiämään siksi aikaa, kun valmistat taikinan.
  • Sekoita kaikki taikinan ainekset tehosekoittimessa.
  • Kaada vohveliraudalle hiukan öljyä ja lisää 2 rkl taikinaa raudan keskelle. Sulje kansi. Paista vohvelia muutama minuutti. Jatka, kunnes koko taikina on paistettu. Nosta vohvelit syrjään ja peitä pino foliolla, jotta se pysyy lämpimänä.
  • Keitä munat. Kananmunat tarvitsevat n. 7 minuuttia, viiriäisenmunat n. 2,5 minuuttia. Kuori ja halkaise munat.
  • Leikkaa lohi paloiksi. Hienonna tilli. Sekoita skyr, limettimehu, tilli, suola ja pippuri keskenään.
  • Pane lautaselle vohveleita ja niiden päälle lohipaloja, munanpuolikkaita, ituja ja tillikastiketta. Ripottele päälle hiukan suolaa.

Terveellistä ja hyvää

Lohessa on runsaasti omega-3-rasvahappoja, jotka lisäävät hyödyllisten ruuansulatusbakteerien määrää.

Ravintosisältö/annos

Energiaa: 236 kcal

Proteiinia: 19,7 g

Rasvaa: 15,6 g

Hiilihydraattia: 5,9 g

Kuitua: 2 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee