Leikkuulaudalla vohveleita ja lisukkeita
© Mikkel Adsbøl

Pinaattivohveleita ja lohta

Ihana lounasateria, joka on yhtä terveellinen kuin herkullinenkin!

maanantai 19. syyskuuta 2016 teksti Majbritt Louring

Pinaattivohveleita ja lohta 

5 annosta
50 g tuoretta pinaattia
3 munaa
120 g raejuustoa
2 rkl psylliumjauhetta
½ tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
rypsiöljyä paistamiseen

Lisäksi

2 munaa tai 4 viiriäisenmunaa
175 g lämminsavulohta
tuoretta tilliä
50 g skyriä
50 g ricottajuustoa
1 limetin mehu
suolaa ja pippuria
tuoreita ituja

Valmistus

  • Pane vohvelirauta lämpiämään siksi aikaa, kun valmistat taikinan.
  • Sekoita kaikki taikinan ainekset tehosekoittimessa.
  • Kaada vohveliraudalle hiukan öljyä ja lisää 2 rkl taikinaa raudan keskelle. Sulje kansi. Paista vohvelia muutama minuutti. Jatka, kunnes koko taikina on paistettu. Nosta vohvelit syrjään ja peitä pino foliolla, jotta se pysyy lämpimänä.
  • Keitä munat. Kananmunat tarvitsevat n. 7 minuuttia, viiriäisenmunat n. 2,5 minuuttia. Kuori ja halkaise munat.
  • Leikkaa lohi paloiksi. Hienonna tilli. Sekoita skyr, limettimehu, tilli, suola ja pippuri keskenään.
  • Pane lautaselle vohveleita ja niiden päälle lohipaloja, munanpuolikkaita, ituja ja tillikastiketta. Ripottele päälle hiukan suolaa.
Ravintosisältö/annos
Energiaa: 236 kcal
Proteiinia: 19,7 g
Rasvaa: 15,6 g

Hiilihydraattia: 5,9 g
Kuitua: 2 g

Terveellistä ja hyvää

Lohessa on runsaasti omega-3-rasvahappoja, jotka lisäävät hyödyllisten ruuansulatusbakteerien määrää.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee