Lisää kasviksia lounaspöytään

Kevyt, kasvispainotteinen lounas on raskasta ateriaa parempi valinta myös loppupäivän vireyden kannalta.

  • Ota evääksi täytetty ruissämpylä, jossa päällimmäinen puolikas on vaihdettu kesäkurpitsaviipaleeseen. Käytä täytteeksi esimerkiksi suikaloitua suippokaalia, tonnikalasalaattia, punasipulia ja kapriksia.

  • Suippokaaliwrap: Kääri broileripalat ja lehtikaalipestoa suippokaalinlehteen. Lisäkkeeksi sopivat höyrytetty parsakaali ja vuohenjuusto.

  • Lounassalaatti: Kokeile esimerkiksi kaalisalaattia tai rucolaa tms., ohuita raakoja maa-artisokkaviipaleita, granaattiomenan siemeniä ja hyvää kastiketta, jossa on oliiviöljyä, dijoninsinappia, akaasiahunajaa, suolaa ja sitruunamehua.
  • Voitele ruisleipäviipaleet hernesoseella ja levitä kahden viipaleen väliin lihapullia ja palsternakkaraastetta.

Herkulliset ja terveelliset eväsvinkit