Kikhernesalaatti avokadokastikkella

30 minuuttia
330 kcal

Monipuolinen kikhernesalaatti ryyditettynä granaattiomenalla ja avokadokastikkella.

Kikhernesalaatti avokadokastikkella

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 200 g kypsennettyjä kikherneitä
  • 4 tl rypsiöljyä (ruskistamiseen)
  • ripaus merisuolaa
  • 50 g hienonnettua suippokaalia
  • 80 g kirsikkatomaatteja
  • ½ raitajuurta ohuina viipaleina
  • ½ granaattiomenan siemenet
  • ½ punasipulia
  • 200 g kypsennettyjä kikherneitä
  • 4 tl rypsiöljyä (ruskistamiseen)
  • ripaus merisuolaa
  • 50 g hienonnettua suippokaalia
  • 80 g kirsikkatomaatteja
  • ½ raitajuurta ohuina viipaleina
  • ½ granaattiomenan siemenet
  • ½ punasipulia

Avokadokastike

  • 1 pientä avokadoa
  • 2 rkl basilikaa
  • 20 g pientä punasipulia
  • 1 luumutomaattia
  • ½ valkosipulinkynttä
  • 2 ripaus cayennepippuria
  • 1 taateli
  • 2 rkl sitruunamehua + kuori
  • ripaus merisuolaa

Valmistus

  • Ruskista kikherneet paistinpannussa kullanvärisiksi.
  • Mausta merisuolalla. Soseuta kaikki kastikeainekset.
  • Puhdista ja paloittele kasvikset.
  • Kumoa avokadokastike astian pohjalle ja pane muut salaatin ainekset kerroksittain sen päälle.