Erilainen lounasleipä: Inkiväärinen tonnikalaleipä

40 minuuttia

Tonnikala-avokadotahnaa, appelsiinifileitä ja hillottua inkivääriä rukiisen rautaisannoksen kanssa.

Hillottu inkivääri

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 viipaletta

  • 300 g inkivääriä
  • 3 dl sokeria
  • 1 rkl merisuolaa
  • 3 dl etikkaa 200 g tuoretta tonnikalaa
  • kylmäpuristettua ekstra-neitsytoliiviöljyä
  • merisuolaa ja mustapippuria myllystä 1 avokado
  • 1 avokado
  • 1 sitruuna
  • ½ fenkolia
  • 1 appelsiini
  • 2 ruispalaa tai muuta viipaleruisleipää

Hillottu inkivääri

  • Steriloi puhdasta lasipurkkia 100-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

  • Kuori inkivääri ja leikkaa siitä esim. kuorimaveitsellä ohuita lastuja.

  • Pane lastut steriloituun hillopurkkiin.

  • Kiehauta sokeri ja suola etikassa niin, että suola ja sokeri sulavat.

  • Kaada liemi inkiväärilastujen päälle ja sulje kansi tiiviisti. Anna jäähtyä, säilytä jääkaapissa.

  • Voitele tonnikalapihvi oliiviöljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla.

  • Paista tonnikalapihviä kuumalla pannulla noin 1 minuutti molemmilta puolilta

  • Tonnikala on valmista, kun liha on sisältä punaista, mutta pinta kypsää noin 1 cm:n paksuudelta.

  • Halkaise avokado, poista kivi ja koverra hedelmäliha lautaselle lusikalla.

  • Hienonna hedelmäliha haarukalla karkeaksi.

  • Lisää joukkoon sitruunamehu.

  • Mausta suolalla ja pippurilla.

  • Suikaloi fenkoli erittäin ohuiksi viipaleiksi.

  • Laita suikaleet kulhoon ja kostuta ne inkiväärien liemellä.

Fileoitu appelsiini

  • Leikkaa appelsiinin hattu ja pohja pois, jotta se seisoo tukevasti leikkuulaudalla.

  • Leikkaa kuoret pois verottamalla mahdollisimman vähän hedelmälihaa.

  • Poista lopuksi viimeisetkin valkoiset kalvot.

  • Leikkaa lohkot irti yksi kerrallaan molemmilta puolilta joko fileointiveitsellä tai leveäteräiserllä kokkiveitsellä.