Erilainen lounasleipä: Inkiväärinen tonnikalaleipä

Tonnikala-avokadotahnaa, appelsiinifileitä ja hillottua inkivääriä rukiisen rautaisannoksen kanssa.

maanantai 10. kesäkuuta 2013 teksti KUNTO PLUS

(2 viipaletta)

300 g inkivääriä
3 dl sokeria
1 rkl merisuolaa
3 dl etikkaa

200 g tuoretta tonnikalaa
kylmäpuristettua ekstra-neitsytoliiviöljyä
merisuolaa ja mustapippuria myllystä

1 avokado
1 sitruuna
½ fenkolia
1 appelsiini

2 ruispalaa tai muuta viipaleruisleipää

Hillottu inkivääri

  • Steriloi puhdasta lasipurkkia 100-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

  • Kuori inkivääri ja leikkaa siitä esim. kuorimaveitsellä ohuita lastuja.

  • Pane lastut steriloituun hillopurkkiin.

  • Kiehauta sokeri ja suola etikassa niin, että suola ja sokeri sulavat.

  • Kaada liemi inkiväärilastujen päälle ja sulje kansi tiiviisti. Anna jäähtyä, säilytä jääkaapissa.

  • Voitele tonnikalapihvi oliiviöljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla.

  • Paista tonnikalapihviä kuumalla pannulla noin 1 minuutti molemmilta puolilta

  • Tonnikala on valmista, kun liha on sisältä punaista, mutta pinta kypsää noin 1 cm:n paksuudelta.

  • Halkaise avokado, poista kivi ja koverra hedelmäliha lautaselle lusikalla.

  • Hienonna hedelmäliha haarukalla karkeaksi.

  • Lisää joukkoon sitruunamehu.

  • Mausta suolalla ja pippurilla.

  • Suikaloi fenkoli erittäin ohuiksi viipaleiksi.

  • Laita suikaleet kulhoon ja kostuta ne inkiväärien liemellä.


Fileoitu appelsiini

  • Leikkaa appelsiinin hattu ja pohja pois, jotta se seisoo tukevasti leikkuulaudalla.

  • Leikkaa kuoret pois verottamalla mahdollisimman vähän hedelmälihaa.

  • Poista lopuksi viimeisetkin valkoiset kalvot.

  • Leikkaa lohkot irti yksi kerrallaan molemmilta puolilta joko fileointiveitsellä tai leveäteräiserllä kokkiveitsellä.


Kokoa leivät

  • Asettele viipaleille tonnikala, avokadotahna, fenkoli, appelsiinifileet ja hillottua inkivääriä.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee